След зрелищното прощаване с премиерския пост с взетото назаем от

...
След зрелищното прощаване с премиерския пост с взетото назаем от
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще пътува до Киев за трети път преди да напусне Даунинг стрийт 10 -

След зрелищното сбогуване с премиерския пост с взетото назаем от „ Терминатор 2 “ Hasta la vista, baby, английският министър председател Борис Джонсън още веднъж протяга ръка към филмовата класика, този път с цитата I`ll be back (ще се върна). Преди да напусне дефинитивно на 6 септември поста си на Даунинг Стрийт 10 Джонсън е решил да се върне още веднъж в Киев, където беше към този момент два пъти от началото на войната в Украйна.

За желанието на отиващия си министър председател заяви английският „ Телеграф “. Съвсем скоро Борис Джонсън ще се обади на Зеленски с цел да уговорят срещата си в Киев, твърди изданието. „ Той в действителност усеща товара на отговорността за това, че беше най-големият последовател на Зеленски. Не може просто да си тръгне и да не се убеди, че светът го прикрива. Надява се да го види още веднъж, преди да напусне поста си. “ – споделя изданието, с позоваване на неизвестен източник от държавните кръгове в Лондон.

Ден по-рано английският министър председател тренира дружно с украински военнослужещи на полигон в Северен Йоркшир, където се чака през идващите четири месеца образование да преминат 10 хиляди бойци на Киев. Джонсън персонално оцени някои типове оръжие и изрази убеденост в успеха на Украйна.

„ Надяваме се, че ходът на тази война ще се промени и злодейската офанзива на Путин против Украйна ще отстъпи. Знам, че в последна сметка украинският народ ще успее. Знам, че ВСУ ще съумеят. Много съм горделив от ролята, която Обединеното кралство играе до момента. Но главната заслуга за това е смелостта и героизмът на украинските бойци. Слава на Украйна - сподели Джонсън и чу в отговор многогласното " Слава на героите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР