След значителен ръст на заразени с Covid-19 в страната в

...
След значителен ръст на заразени с Covid-19 в страната в
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Достигнахме плато от около 1500 случая на Covid-19 седмично, което е обнадеждаващо

След забележителен растеж на инфектирани с Covid-19 в страната в последните три седмици, достигнахме плато от към 1500 случая седмично, като тази наклонност се задържа и това е много обнадеждаващо. Това заяви основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в сряда в Добрич. Той разясни, че при заразните заболявания този повтаряем темперамент е емфатичен и след постигане на върхови стойности настава известно понижение.

Той за следващ път уточни, че заболеваемостта е доста друга в обособените елементи на страната и има области с съвсем нулева заболеваемост и други с високи стойности. Кунчев добави, че пробивите в рискови звена - домове за остарели хора, обществени домове и други в Русе, Варна и София, са лимитирани и инфекцията е под надзор.

При въздушно-капкова зараза, каквато е тази, цялостно прекъсване на болестта не може да има, само че задачата е да се обезпечи здравна грижа за всеки нуждаещ се и здравната система да не изпадне в колапс, добави той.

За последното денонощие бяха регистрирани 116 нови случая на инфектирани с ковид при направени 3667 PCR теста, сочат данни на Единния информативен портал.

Отново излекуваните са повече от новозаразените - те са 208, по този начин общият брой на преборилите се с вируса към този момент е 7 980.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР