След затварянето по коледните и новогодишните празници, а сега и

...
След затварянето по коледните и новогодишните празници, а сега и
Коментари Харесай

Без работа по пижама, моля!

След затварянето по коледните и новогодишните празници, а в този момент и в клопката на снежна стихия и рекордно ниски температури, голяма част от популацията на Европа се върна към работата от разстояние. Без риск от заразяване, без пътувания, без загуба на време в тапи... само че изброеното дотук не постоянно може да се схване като преимущество. Според New Technology Work and Employment, хората, които работят от у дома, са по-склонни да страдат от психически проблеми. Изоставянето на някои привички може да отключи или утежни проблеми с депресията и тревогата. И най-видното от всички тях е, че може да не свалите пижамата си през целия ден. Д-р Мариса Наваро, създател на " Зъбни колела. Малки промени за огромни промени ", подсигурява, че обличането е синоним на това да се чувствате добре и да работите по-добре, написа. 

Може да нямате лично пространство за работа, може да не успеете да се изолирате от шума, спиранията от деца или домакинската работа, само че постоянно можете да направите  " малък жест ": свалете пижамата си и се облечете по този начин, като че ли отивате на работа. 

" Не можете да си визиите броя на хората, които свързват работата от разстояние с напускането, с работата по пижама или по домашни облекла у дома, като се обличат, единствено в случай че би трябвало да проведат видеоконференция. Ако спрете да се грижите всекидневно за облеклото си, в последна сметка създавате табиет, едно отвращение, който в последна сметка замърсява други области от живота ви ", изяснява доктор Мариса Наваро пред Обсерваторията по човешки запаси.

Според нея, облеклото въздейства върху настроението и самочувствието ви. По думите на Наваро, работното ви облекло ви слага в друго положение на духа, оказва помощ да се концентрирате по-добре.

" Облеклото има директна връзка сред външния ни облик и вътрешното ни усещане, само че също по този начин въздейства върху това по какъв начин другите се отнасят към нас. По време на работа, с нашето облекло можем да отразим сигурността или уважението на хората към нас. У дома обаче можете да извършите следния трик: свалете пижамата си! 

Източник: 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР