След заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният

...
След заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният
Коментари Харесай

Ангелкова: Парите за реклама са недостатъчни

След съвещанието на Националния съвет по туризъм край Варна отрасловият министър Николина Ангелкова съобщи, че Министерството на туризма ще изиска най-малко 50% нарастване на парите за реклама за идната година. В момента те са 11 мл. лева По думите й, на съвещанието е разисквана Националната стратегия за реклама за 2020 година дружно с представители на бизнеса, локални управляващи и всички, които имат общо с туристическия отрасъл. Министърът посочи, че към момента не може да разяснява сезона в конкретика, защото се чакат данни за юни. „ На срещата представихме разнообразни ограничения, обрисувани в документа, както и реклама на интернационалните пазари, цифрова реклама, пазари с интегрирани компании “, изясни тя.

Според Николина Ангелкова по отношение на средствата за реклама е имало увещание от премиера, че за идната година те ще са повече. Тя добави, че в края на август ще има повече изясненост и конкретика за ограниченията, с които България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември.

По думите й, сега министерството организира срещи с туроператори от Германия, Русия и всички останали пазари в топ 10 и топ 30 за нашата страна. Целта е да се видят трендовете от самите туроператори от първа ръка.

Николина Ангелкова сподели още, че от януари до май ведомството регистрира дребен растеж от 1 % за летния сезон, само че данните за юни ще са определящи. Тя добави и че единната система за туристическа информация, която следва да проработи, ще е доста значима за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за разбор, само че и в битката със сивия бранш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР