След заседанието на КСНС, на който беше обсъдена общата европейска

...
След заседанието на КСНС, на който беше обсъдена общата европейска
Коментари Харесай

Радев: Председателството е отговорност и възможност

След съвещанието на КСНС, на който беше разисквана общата европейска защита и политиката за сигурност, президентът Румен Радев съобщи, че е бил регистриран забележителния прогрес за реализация на световната тактика на Европейски Съюз в областта на защитата, доказателство за което е основаване на непрекъснатото съдействие на Европейския фонд за защита.

„ Стигнахме до консенсус. България да преследва съответни отбранителни качества.

Приветствам държавното управление, че одобри народен проект за повишение на разноските за защита.

Обединихме се към позицията, че председателството на Съвета на Европейски Съюз в подтекста на общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз е огромна отговорност, само че дава обилни благоприятни условия на България в няколко значими посоки.

Първо, ефикасното управление на процесите на създаване на общата европейска защита в лицето на България като ръководител на Европейски Съюз. На второ място, нашата позиция за

пълноценна интеграция на българските въоръжени сили, на нашата индустрия, просвета в европейските процеси по консолидиране на отбранителната промишленост .

Трето, опция за повишение на сигурността и европейската вероятност на Западните Балкани. Стигнахме, до позицията, че България би трябвало да излезе с ясни оферти, гарантиращи запазването на динамичността в постигането на задачите в световната тактика на Европейски Съюз в областта на защитата “, съобщи още Радев.

Президентът добави: „ Извън КСНС обсъдихме и

тревожното струпване на тежки престъпни закононарушения в последно време .

Министерство на вътрешните работи поставя всички старания за тяхното откриване. Всички се обединихме към позицията, че е нужна още по-добра съгласуваност сред институциите и рационализиране на модела за битка с престъпността “.

В съвещанието участваха министър председателят Бойко Борисов, ръководителите на парламентарно показаните политически сили в Народното събрание – на Обединени патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на Воля Веселин Марешки, членовете на кабинета.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР