След започването на войната в Украйна много чуждестранни туроператори, които

...
След започването на войната в Украйна много чуждестранни туроператори, които
Коментари Харесай

Туроператори: Резервациите за летните почивки у нас на практика спряха

След започването на войната в Украйна доста задгранични туроператори, които работят с България, анулират стратегиите за целия летен сезон

Туроператори предизвестяват, че записванията за летните почивки у нас на процедура са спрели и след пандемията браншът навлиза в нова рецесия.

Представителите на бизнеса акцентират, че туристическият бранш се нуждае от позитивни послания, които да насочат вниманието към страната ни.

След започването на войната в Украйна доста задгранични туроператори, които работят с България, анулират стратегиите за целия летен сезон, сподели Димитрина Горанова, ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, предава:

"Западна Европа стартира доста деликатно да гледа на Източна Европа и на България съответно. Предпочитат да се концентрират за пътувания към Сведиземноморието, изобщо към Югозападна Европа. Българските туристи също започнаха по-внимателно да подхващат пътувания, не толкоз поради физическия риск, колкото поради прогнозите за една доста сериозна финансова рецесия ".

"През летния сезон ще се разчита на българските, само че и на туристи от прилежащите страни – Сърбия, Румъния, Северна Македония ", сподели още Димитрина Горанова:

"Също и на пазарите от Централна Европа като Полша и Чехия, които в последните години от ден на ден заемат по-голям дял от % туристи, които идват в България ".

Необходимо е страната ни по-активно да дава позитивна информация за готовността на туризма ни да посреща посетители.

Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм акцентира:

"Положителни вести, позитивна информация, нищо положително не ни чака, в случай че ние не стартираме по-активно да споделяме с пазарите ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР