След Западна Европа дойде и нашият ред на гореща вълна.

...
След Западна Европа дойде и нашият ред на гореща вълна.
Коментари Харесай

Горещата вълна от Европа дойде, в сряда чакаме до 40°

След Западна Европа пристигна и нашият ред на гореща вълна. Тя стартира през вчерашния ден, когато към Югоизточна Европа потегли транспорт на топъл и изсъхнал въздух с африкански генезис. Под негово въздействие температурите на Балканския полуостров се покачват и доближават 38-39 градуса. Процесът протича на фона на слънчево време.

Това заяви синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Макар и в изискванията на горещо време, в петък и събота атмосферното налягане краткотрайно се намалява и това ще докара до условия за формиране на облаци. Днес повече облаци ще има в Западна България и тук-там към планините ще прегърми и превали. В събота по-съществени заоблачавания ще има над източните региони на страната, където не е изключено да превали. Максималните температури и в петък, и в събота ще са от 32 до 38 градуса.

През първата половина на идната седмица лятото у нас ще е в разгара си. До сряда в това число над цялата страна ще е слънчево, а температурите ще се покачат с още 1-2 градуса. В сряда термометърът ще демонстрира 34-39 градуса, а тук-там ще доближи и 40 градуса.

Горещата вълна не е с рискови температури, тъй като у нас оптималните са 43-44 градуса, само че е продължителна - цяла седмица, изясни метеорологът.

По Черноморието ще е по-прохладно поради източния вятър. Температурите там ще са 30-32 градуса. Заради вятъра обаче вълнението ще се усилва и при започване на идната седмица височината на вълните по някои плажове ще доближава 1,5-2 метра. Разхлаждане с краткотрайни превалявания се чака от четвъртък - петък. Температурите ще се намалят, само че отново ще са към и над нормалните.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР