След замразяването на икономиката в САЩ малките и средни бизнеси

...
След замразяването на икономиката в САЩ малките и средни бизнеси
Коментари Харесай

JPMorgan спря отпускането на кредити, които не са обезпечени от държавата

След замразяването на стопанската система в Съединени американски щати дребните и междинни бизнеси внезапно започнаха да изпитват усложнения, а доста от тях към този момент и банкрутираха. Оцелелите обаче се насочиха към банките за свежа ликвидност, откакто някои от тях получиха леден душ, когато се оказа, че някои онлайн кредитни институции изненадващо изтеглиха кредитните си линии за бизнеса.

През последните седмици най-голямата кредитна институция в страната, JPMorgan е прекратила отпущането на нови заеми, които не са обезпечени от Програмата за отбрана на приходите на финансовото министерство. За момента от банката са получили 375 хиляди молби за финансиране на обща стойност 40 милиарда $, като общият размер на програмата е 350 милиарда $, съобщи Zero Hedge.

Всички запаси по оценка на кредитополучателите на институцията са били ориентирани към работата с програмата на министерството и се чака тя да възобнови работата с частни клиенти към началото на идната седмица, уточни неин представител. " Това значи, че в случай че някой бизнес има потребности оттатък лимитите на програмата, която финансира единствено заплащанията на заплати, той ще би трябвало да се обърне към други източници или институции ", показват от Zero Hedge.

Според уеб страницата, това е проблем, тъй като през миналия месец кредитирането към бизнесите е повишено с 400 милиарда $, което е най-скоростното му увеличение в историята. Те изясняват този растеж с увеличението на паричното предложение, ориентирано към комерсиалните банки, и с обстоятелството, че корпоративните заеми са един от продуктите с най-висока рентабилност.

Но финансирането, отпуснато от финансовото министерство, не носи риск за комерсиалните институции, което го трансформира в доста по-добра алтернатива, защото тогава за тях няма риск, че активите, посредством които заемът е гарантиран, ще изгубят цената си в актуалната рецесия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР