След замисления ремонт пл. „Централен” ще бъде ужасно скъпа кръпка

...
След замисления ремонт пл. „Централен” ще бъде ужасно скъпа кръпка
Коментари Харесай

Да, България: Площад „Централен” ще е кръпка за 12 милиона

След замисления ремонт пл. „ Централен” ще бъде извънредно скъпа кръпка за 12 милиона лв., а през 2019-а, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, той ще бъде строителна площадка.

Това е позицията на „ Да, България” за публичната поръчка за реконструкцията на площада, оповестена от община Пловдив.

Според деятелите на партията Министерството на културата е изразило категорично мнение, че планът на португалското бюро „ Фора”, спечелил интернационален конкурс за визията на площада през 2014 година, не е бил внасян за наложителното координиране, тъй че в този момент не може да бъде основа на техническото задание на оповестения конкурс.

Така планът на португалците на процедура изчезва от ремонта, въпреки за него общината да е платила 95 000 лева

Новият конкурс е за инженеринг – планиране, строителство и контрол, тъй че ще се работи по нов план, който съгласно „ Да, България” няма да предстои на публично разискване.

„ Затова призоваваме кмета Тотев да се обърне към бизнес и културната общност и да има публичен спор, другояче няма да има площад, който разкрива цялото значение на Пловдив, а едни заменени плочки. И Пловдив може да стана Европейска столица на халтурата”, съобщи водачът на „ Да, България” Христо Иванов.

Още преди месеци кметът Иван Тотев призна, че през 2019-а разкопките и работата по площада няма да са завършили, само че съгласно него това може да се трансформира в една от атракциите на столицата на културата.

Христо Иванов назова тази концепция „ несръчно ученическо замазване” на неуспеха с реконструкицята. Според него казусът не е единствено на Пловдив, а народен и виновност за това имат и държавни институции на централно равнище. /Марица.бг
тагове централен кръпка 12 милиона
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР