След закъснения, свързани с пандемията, първият руски електромобил, наречен Zetta,

...
След закъснения, свързани с пандемията, първият руски електромобил, наречен Zetta,
Коментари Харесай

Русия започва да произвежда серийно първия си електромобил до края на годината

След закъснения, свързани с пандемията, първият съветски електрически автомобил, наименуван Zetta, ще стартира серийно произвеждане в края на 2020 година, разкри министърът на индустрията и търговията в страната Денис Мантуров.

„ Ясно е, че пандемията по някакъв метод се отрази на развиването на плана. Надявам се всички процедури за узаконяване да приключат до края на годината и нашите сътрудници да стартират серийно произвеждане в края на 2020 година Към момента те са на 70% ", разяснява той.

Zetta ще излезе от индустриалната линия в град Толяти, един от главните центрове на автомобилната промишленост в Русия. Автомобилите първо ще се продават на вътрешния пазар, само че първичният бизнес план допуска, че Zetta ще може да се изнася за други страни, изясни Мантуров.

По-рано производителите на Zetta разкриха, че 10 автомобила ще излязат от индустриалната линия тази година, до момента в който възнамеряват да усилят този брой до 2000 автомобила през 2021 година След това фабриката ще може да създава към 15 хиляди автомобила годишно.

Zetta е първото напълно съветско електрическо транспортно средство, което е готово да бъде налично за необятната аудитория. Според локалните медии най-евтината настройка на транспортното средство би коствала 450 хиляди рубли (около 6 000 долара). Обхватът му се дефинира сред 200 километра за по-евтините модели и до 560 километра при напредналите. Автомобилът развива оптималната скорост от 120 км/ч.

Руснаците имат доста по-малък вкус за коли с електрическо задвижване, по отношение на хората в други елементи на света, като по-малко от 300 нови електрически автомобила са продадени предходната година в страната, оповестява ежедневникът „ Комерсант ". Търсенето на нови електрически коли е по-голямо в огромните градове като Москва и Санкт Петербург, до момента в който хората в други райони са търсили такива коли на пазара, само че втора ръка.

Припомняме, че предишният месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган сложи основите на завода за произвеждане на първия турски автомобил. Ердоган за първи път разгласи плана през 2011 година, само че минаха шест години, преди TOGG да бъде основан от турски консорциум, който включва производителя на моторни транспортни средства Anadolu Group, BMC и Turkcell, най-големият мобилен оператор в Турция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР