След зачестилите телефонни измами на територията на Ловеч и в

...
След зачестилите телефонни измами на територията на Ловеч и в
Коментари Харесай

Закопчаха муле на телефонни измамници в Ловеч

След зачестилите телефонни измами на територията на Ловеч и вследствие на извършените издирвателни дейности, чиновници на РУ- Ловеч са открили двама мъже на 23 и 26 години, за които в хода на работата е изяснено, че в интервала 3-4 септември, с дейностите си като медиатори "мулета ", са спомогнали за осъществяването на три телефонни измами.

На 3 септември те измамили жена с 5000 лева и друга с 2290 лв., 200 евро и златни украшения, а на 4 септември са взели сумата от 2830 лв. от друга жителка на Ловеч, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Отнетите пари и полезности са били излъчени по разнообразни схеми на трети лица. При осъществено претършуване в апартамент в града, населяван от един от арестуваните, служителите на реда са намерили голям брой мобилни телефони и СИМ карти на разнообразни български и румънски мобилни оператори.

Потърпевшите са били въвеждани в подвеждане по един и същи метод, а точно, че оказват подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи за задържане на телефонни измамници, като при първите два случая парите са оставяни до кофи за боклук, а при третия са хвърлени от пострадалата през тераса на жилището.

Извършителите са арестувани за период от 24 часа в РУ- Ловеч, материалите са докладвани в Районна прокуратура-Ловеч и следва провеждането на процесуално-следствени дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР