След зачестилите случаи на трудови злополуки в страната през последните

...
След зачестилите случаи на трудови злополуки в страната през последните
Коментари Харесай

Най-голям е броят на трудовите злополуки в строителството у нас

След зачестилите случаи на трудови злополуки в страната през последните дни, статистика на Главната ревизия по труда демонстрира, че максимален брой произшествия се случват в строителния бранш. Това заяви за Българска национална телевизия Дина Христова от ГИТ. По думите й това се изяснява с развиването на бранша и с наемането на от ден на ден служащи в него. От Инспекцията са почнали инспекции по последните произшествия, които би трябвало да изяснят какви са аргументите за злополуките и кой носи отговорност за тях.

Данните от Национален статистически институт за трудови злополуки демонстрират понижение на трудовия травматизъм, което е резултат от инспекциите на Бюрото по труда и усъвършенстваните условия на труд от работодателите, съобщи Недина Христова.

Основният проблем при трудовите злополуки е въвеждането на разпоредбите за сигурност на труда, които работодателите постоянно схващат като административна тежест. Друг проблем е поднасянето на разпоредбите, които постоянно са неразбираеми за чиновниците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР