След зачестиха исканията за неговата оставка, предава МИА. Към тях

...
След зачестиха исканията за неговата оставка, предава МИА. Към тях
Коментари Харесай

Искат оставката на Люлзим Баша след загубата на изборите в Албания

След зачестиха настояванията за неговата оставка, предава МИА.
Към тях се причисли и някогашният президент на страната Буяр Нишани, който непосредствено упрекна Баша за изборния крах поради политиката на партията през миналите осем години.
 ОССЕ означи нарушавания по време на изборите в Албания ОССЕ означи нарушавания по време на изборите в Албания
В хода на акцията за избор на парламент на Албания се отбелязва потреблението на административния запас от страна на управляващите и случ...
„ Изборният резултат беше огромно отчаяние за гласоподавателите и подддръжниците на опозицията, както и неизползвана опция за дълго чаканата промя. Корумпираното държавно управление на ще продължи да държи властта след осем години кавги и неуспехи. Днес е моментът Демократическата партия да се освободи от образеца за некадърност и от модела, който я унищожава лека-полека “, сподели Нишани.
Според него, Баша държа партията като пленник, по този начин както Еди Рама държи като пленник цяла Албания.
„ Баша да поеме отговорността за своя персонален осемгодишен неуспех. Демократическата партия не е частна благосъстоятелност на един човек. Тя е дом на свободата на стотици хиляди албанци и никой няма да може да я ипотекира заради каквато и да е причина, форма или цена “, сподели той.
Нишани счита, че в този момент е моментът партията да се освободи от неспособността и приключи с апела на Доналд Тръмп „ MakePDGreatAgain “.
 Лидерът на опозицията в Албания за парламентарния избор: Изборна кланица Лидерът на опозицията в Албания за парламентарния избор: Изборна кланица
В първото си послание след загубата на парламентарните избори в Албания водачът на Демократическата партия Люлзим Баша съобщи, че избор...
В отговор на настояванията на своите съпартийци за оставка, нощес Баша упрекна властта в „ изборна кланица “ и разгласи продължение на битката до цялостна победа.
На извършените на 25 април парламентарни избори Демократическата партия завоюва 39,53% от гласовете или 59 места в 140-местния парламент, което е незадоволително за сформиране на държавно управление.
Управляващата социалистическа партия получи 48,81% от гласовете на гласоподавателите и взема 74 депутатски кресла. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР