След забележителния скок от 150% на Биткойн през миналата година

...
След забележителния скок от 150% на Биткойн през миналата година
Коментари Харесай

Биткойн или Етериум – коя е по-добрата инвестиция?

След забележителния скок от 150% на Биткойн през предходната година вложителите интензивно изследват различни криптовалути, които евентуално биха могли да засенчат BTC през 2024 година

Етериум се обрисува като мощен кандидат, запазвайки статута си на втората най-ценна криптовалута в света със забележителна пазарна капитализация от $270 милиарда.

Макар че Етериум може да не се радва на същото равнище на неспокойствие като Биткойн , той заслужава внимание, изключително в случай че предстоящите катализатори за възхода на Биткойн се окажат незадоволителни. Нека да разгледаме сериозните аспекти.

Спот Биткойн ETF

Преобладаващият консенсус, който приписва възходящата траектория на Биткойн на упованието на нов спот Биткойн ETF, е подложен на инспекция. Обосновката е разумна: контролираният капиталов инструмент за Биткойн би трябвало да притегли средства както от вложители на дребно, по този начин и от институционални вложители, което евентуално би инжектирало милиарди в Биткойн и би повишило цената му.

Освен това различните благоприятни условия за вложение в Биткойн като Grayscale Bitcoin Trust и ProShares Bitcoin Strategy ETF оферират избор отвън новия спот BTC ETF. Вместо да станем очевидци на напор на нов капитал в Биткойн, по-вероятният сюжет включва пренасочване на средства от съществуващи вложения в BTC към новия спот ETF, което евентуално може да смекчи цялостното влияние.

Халвинг на Биткойн

Очаква се идното халвинг събитие на Биткойн, което се случва на всеки четири години и е планувано за април, да бъде в центъра на вниманието през 2024 година Историческите трендове сочат, че цената на Биткойн се покачва след халвинг, като някои прогнози са за прекосяване на границата от $100,000 до края на годината.

Етериум (ETH)

Макар и да не разполага с непосредствени катализатори като Биткойн, Етериум интензивно усъвършенства своята блокчейн архитектура. Сливането, което даде обещание преход към по-енергийно ефикасна мрежа, дава опция да удостовери уговорката си. Подобрената успеваемост, изразяваща се в по-ниски такси, по-бързи транзакции и увеличена пропускателна дарба, може да увеличи привлекателността на Етериум за вложителите.

Освен това гъвкавостта на Етериум го нарежда по този начин, че да се възползва от засилените развойни действия в крипто пространството. Участието му в разнообразни браншове като NFT, DeFi, блокчейн игри, метавселена и Web3 му дава неповторимо преимущество. Възраждането на тези браншове в един възроден крипто пазар може в допълнение да увеличи привлекателността на Етериум.

Заключение

В умозаключение, въпреки да има безапелационни причини в интерес на Етериум, при предполагаем избор сред Биткойн и Етериум Биткойн остава пожеланият вид от множеството вложители.

Въпреки евентуалното преекспониране на новия спот Биткойн ETF и опцията за приглушен халвинг цикъл, невижданата институционална поддръжка на Биткойн го слага на пътя към всеобщото му приемане. За 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР