След забавяне от повече от две години, ще бъде открит

...
След забавяне от повече от две години, ще бъде открит
Коментари Харесай

Откриха нов участък на магистрала „Хемус“

След закъснение от повече от две години, ще бъде открит новият участъкна автомагистрала „ Хемус “ Бухово-Белокопитово.

На 18 октомври министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков откриновопостроения сектор, съобщи БГНЕС.

На събитието бяха поканени зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие Захари Христов, шефът на организация „ Пътната инфраструктура “Иво Иванов, регионалните шефове на Търговище и Шумен, както и представители на локалната власт.

Строителството на сектора от 16 км стартира през август 2018 г.По контракт правата трябваше да е подготвена напролет на 2020 година, само че по разнообразни аргументи това не се случи, съобщи NOVA.

Работата по градежа беше възобновена през септември след спирането и спрените заплащания поради обвинявания за нередности. Крайните периоди бяха удължавани неведнъж, последно поради промени в плана, които са се наложили.

Новата част от аутобана е по-тясна и по тази причина оптималната скорост за придвижване там е 120 км/ч.

Относно лотове 7, 8 и 9 строителството им ще бъде разграничено на части. Причината - би трябвало да се заобиколят ловно стопанство и терен към склад за муниции. „ Ще се наложи нова Оценка на въздействието върху околната среда за тези територии, което ще забави работата “, сподели министър Шишков.

Новият сектор е с дължина16,3 километра. Изпълнител на строителството на обекта е ДЗЗД „ Хемус-16320 “. Строителният контрол е сбъднат от ДЗЗД „ Консултанти Хемус 2 - 2016 “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР