След язовирната стена има някаква черна дупка, в която се

...
След язовирната стена има някаква черна дупка, в която се
Коментари Харесай

Черна дупка, от която изтича водата на язовир Студена, търси инж. Русев

След язовирната стена има някаква черна дупка, в която се губи вода. В това е уверен инж. Атанас Русев, който от предходната година работи по разновидности за превъзмогване на водната рецесия в Перник.

Русев изясни, че с помощта на ограниченията, които неговият екип ползва притокът към язовир " Студена " е повишен, само че равнището на язовира даже понижава. Атанас Русев уточни данни - в четвъртък дебитите са били 390 л/с, а потреблението - 250 л/с. Нивото на язовира обаче не се е нараснало, а е намаляло с 5 сантиметра.

" Нямам достъп какво се случва на и след язовирната стена, само че там има бездънна яма. Инж. Русев съобщи и че не дава отговор за стената, само че има вяра, че както той, по този начин и обществеността ще схванат какво се случва.

В студиото на БТВ Атанас Русев изясни ограниченията, които до този миг, те са направили - прекъсването на противозаконното отклоняване към Радомир и прочистването на Паракалийския воден канал и губилищата на р. Струма. Русев уточни и че с прочистването на губилищата на р. Струма са икономисали 1.89 млн.лв. на данъкоплатеца, защото концепцията за построяването на тръба край село Боснек е била неуместна и изцяло безсмислена.

Атанас Русев работи по контракт с Министерство на регионалното развитие и оповести сумите по него - целият контракт е за 29 900 лева, като получени предплатено са 12 000. Утре ще показа доклад в министерството и тогава ще получи и останалата част от сумата.

Атанас Русев описа още веднъж и за повторното запечатване на нераглементираното оборудване отклоняващо Палакарийския воден канал към с. Ярлово и появяването на кмета на селото с отвертка в джоба и неуместните му пояснения, че е пристигнал пешком, в снега, самичък, с цел да види за какво няма вода. В момента се води следствие поради повторното отклоняването на вода и Атанас Русев си спести детайлности и мнения за срещата с кмета. Той обаче съобщи, че тази вода хората са я плащали години наред, само че никой в никакъв случай не я е отчитал.

За плана, който през вчерашния ден бе оповестен в Министерски съвет за пробутване на байпас от " Белмекен " през инфраструктурата на Софийска област, с цел да доближи вода до Перник, Атанас Русев съобщи, че е схванал от медиите за проекта, само че като цяло го утвърждава. Това е авариен проект, който може да се употребява при спешни обстановки и различен път и не е наложително да работи 24 часа - т.е. може да се употребява стратегически при рецесии.

Положително съгласно него е страната да разполага с подобен авариен вид за връзка на ВиК мрежите в разнообразни области. Инж. Русев не разяснява дали срокът за създаване на тръбата е реален, защото това излиза отвън компетенциите му.

Имаме чудесната българска сентенция, че когато колата се обърне, пътища доста. Но във всяка една спешна обстановка постоянно е по-добре да имаме проект, в сравнение с да подвигаме плещи, съобщи Атанас Русев.

Той не разяснява ареста и оставката на Нено Димов, заявявайки, че това е отговорност на проверяващите органи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР