След ядене и пиене, храната и напитките преминават нагоре по

...
След ядене и пиене, храната и напитките преминават нагоре по
Коментари Харесай

3 начина да се отървем от киселините в стомаха

След ястие и пиянство, храната и напитките минават нагоре по хранопровода (гърлото) към стомаха. В обикновено тяло или тяло без рефлукс, това е еднопосочна система и храната и напитките остават в стомаха.
Киселинният рефлукс обаче поражда, когато киселинното наличие на стомаха пътува по неверен път назад в долния завършек на хранопровода.
Така че, в случай че имате рефлукс, това значи, че долният езофагеален сфинктер (LES) не си прави работата както би трябвало. Диетологът Дебора Лий (Обединеното кралство) сподели, че това може да се дължи на обстоятелството, че сте яли прекалено много, раздразнили NSP с алкохол, цигари или пикантни храни или сте натиснали прекомерно мощно, тъй като сте с наднормено тегло или със затлъстяване.
Киселинният рефлукс може да бъде породен и от:
- Стрес - Това може да докара до прекалено произвеждане на стомашна киселина;
- Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен предизвикват инфектиране на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника;
- Хиатална херния, положение, при което част от стомаха ви се плъзга нагоре към гърдите;
Повечето хора с киселинен рефлукс имат композиция от тези фактори.

Антиациди
Първото нещо, което би трябвало да извършите, в случай че имате признаци на киселинен рефлукс, е да вземете антиациди, съгласно д -р Лий.
"Те могат да бъдат закупени без рецепта. Антиацидите оказват помощ за облекчение на признаците, тъй като обезвреждат стомашната киселина ".

Инхибитори на протонната помпа
Вашият персонален доктор може да Ви предпише медикаменти като омепразол или ланзопразол.
"Те понижават секрецията на стомашна киселина и се употребяват също за лекуване на язва на стомаха и дванадесетопръстника ".

Операция
Ако лекуването не работи или в случай че не можете да приемате медикаменти за дълго време, може да Ви бъде препоръчана интервенция. Нарича се лапароскопска нисенска фундопликация (LNF) и е интервенция на брава за стягане на NSP.
Преди да употребявате каквито и да е медикаменти, е нужна консултация с доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР