След взрива на магистралата в Болоня - консулите са на

...
След взрива на магистралата в Болоня - консулите са на
Коментари Харесай

Бащата на Кристиян, който обгоря най-много при адския взрив в Болоня: Добре, че ударната вълна ги е ударила в гръб

След гърмежа на автомагистралата в Болоня - консулите са на крайник в Чезена. Днес идва и бащата на най-пострадалото българско дете. Очаква се останалите възпитаници да стартират още веднъж практиката си в италианските компании. Децата остават до 31 август в Италия.

„ След като минаха няколко дни, към този момент се усещаме по-добре”, споделя едно от момчетата.

„ Вече всички са спокойни, което е най- значимото. Очакваме тези, които са в болница да се приберат”, декларира различен от учениците. „ Досега всичко, което сме правили е доста забавно. Очакваме още забавни неща. Всички си оказваме помощ, пристигнали сме като семейство”.

Директорката на учебното заведение остава с децата, Министерство на външните работи пък спомага на бащата на най-тежко потърпевшото момче Кристиян да отиде на място.

„ Не може да върви, защото са му обгорели ходилата. Но значимото е, че са живи”, сподели пред Нова телевизия Георги Вълчанов. „ Изплашили се изначало, като виждат дим и споделили: „ Давай да бягаме!”. И потеглят да бягат, само че през това време има и гърмеж. За страдание ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала откъм гърба. Щеше да бъде по-сериозно, в случай че беше ги хванала отпред”, разяснява още Вълчанов.

Впоследствие той научава, че синът му има изгаряния с изключение на по краката, и по ръцете и тила.

„ Първо е бил в една болница, след това са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега споделя че е добре – душевен. Като беседвам с него, виждам че се стабилизира”, споделя още бащата.

Сега пред управляващите в Италия стои и въпросът с възобновяване на взривения път.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР