След взрива на магистралата в Болоня - консулите ни са

...
След взрива на магистралата в Болоня - консулите ни са
Коментари Харесай

След взрива на магистралата в Болоня: Децата са добре!


След гърмежа на автомагистралата в Болоня - консулите ни са на крайник в Чезена. Днес идва и бащата на най-пострадалото българско дете. Очаква се останалите възпитаници да стартират още веднъж практиката си в италианските компании. Децата остават до 31 август в Италия.

"Вече всички са спокойни, което е най- значимото. Очакваме тези, които са в болница да се приберат ", декларира един от учениците.

"Досега всичко, което сме правили е доста забавно. Очакваме още забавни неща. Всички си оказваме помощ, пристигнали сме като семейство ", настоя той.

Директорката на учебното заведение остава с децата, а Министерство на външните работи спомага на бащата на най-тежко потърпевшото момче да отиде на място.

"Не може да върви, защото са му обгорели ходилата. Но значимото е, че са живи ", сподели Георги Вълчанов пред Нова тв.

Той схваща за случая от съученик на Кристиян.

"Свързах се с директорката, която също е с тях. Изплашили се изначало, като виждат дим и споделили: "Давай да бягаме! ". И потеглят да бягат, само че през това време има и гърмеж. За страдание ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала откъм гърба. Щеше да бъде по-сериозно, в случай че беше ги хванала начело ", разяснява Вълчанов.

"Първо е бил в една болница, след това са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега споделя че е добре – душевен. Като беседвам с него, виждам че се стабилизира ", споделя още бащата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР