След втория кръг на Мастърс турнира в Париж станаха ясни

...
След втория кръг на Мастърс турнира в Париж станаха ясни
Коментари Харесай

Ясни са всички участници на Nitto ATP Finals 2022


След втория кръг на Мастърс шампионата в Париж станаха ясни и последните двама участници на тазгодишните Финали на ATP. Феликс Оже-Алиасим и Андрей Рубльов си заслужиха място на конкуренцията в Торино, достигайки до осминафинал в „ Берси “, до момента в който директният им съперник Тейлър Фриц отпадна от конкуренцията.

Двамата се причисляват към Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспър Рууд, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Новак Джокович, които към този момент се класираха за шампионата на най-хубавите.

Четирима от тях са достигали до №1 в ранглистата – Алкарас, Надал, Медведев и Джокович. Настоящите участници, които към този момент са печелили Финалите, са трима – Медведев, Циципас и Джокович. При възможен успех тази година сърбинът ще вдигне трофея за шести път, като по този метод ше изравни върха на Роджър Федерер.

В същото време от ден на ден млади играчи съумяват да си проправят път до последния ATP шампионат за годината, като всички участници с изключение на Надал и Джокович са на възраст до 26 години. Любопитен факт е и това, че Алкарас, Рууд, Медведев, Циципас, Рубльов и Оже-Алиасим са играли на Next Gen Финалите, като испанецът завоюва шампионата предходната година, а Циципас победи през 2018 година Гръцкият тенисист е единственият, който е печелил двата шампионата в следващи години, като Алкарас ще има опция да повтори достижението му.

„ Nitto ATP Finals събира на едно място най-хубавите в мъжкия тенис. Всичко е заложено на карта за играчите, чиито резултати през годината са им дали шанса да се борят за последния трофей през сезона. Вече повече от 50 години този неповторим шампионат продължава да основава незабравими страсти за милионите почитатели на трибуните и по света. Нямам самообладание тази прелестна традиция да продължи и тази година в Торино “ – разяснява президентът на ATP Андреа Гауденци.

Жребият за груповата фаза на шампионата ще бдъе изтеглен на 10 ноември.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР