След всички сигнали за забавяне на икономиката на САЩ, в

...
След всички сигнали за забавяне на икономиката на САЩ, в
Коментари Харесай

Експерт: И пазарът на имоти в САЩ дава индикации за криза

След всички сигнали за закъснение на стопанската система на Съединени американски щати, при започване на седмицата и имотният пазар в страната стартира да дава сигнали, индикиращи скорошното настъпване на криза. В момента на него към този момент се следят динамичности, наподобяващи тези от Голямата криза, считат специалисти.

" Поглеждайки обратно към годините преди финансовата рецесия от 2008 година, сериозният сигнален сигнал беше увеличаващата се разлика сред покачването на цените на парцелите и растежа на приходите на семействата ", разяснява шефът на отдела за интернационална стопанска система към Council on Foreign Relations Бен Стийл в блога на неправителствената организация. " В момента се следи същата динамичност. "
 Как централните банки постепенно, само че несъмнено тласкат света към нова финансова рецесия
Как централните банки постепенно, само че несъмнено тласкат света към нова финансова рецесия

Те са скъпи, неефективни и основават финансови балони

Същевременно и приходите на семействата в Съединени американски щати порастват, въпреки и анемично, като те не догонват нито повишаването на потребителската задлъжнялост, нито повишаването на цените на парцелите. През август медианните приходи са нарастнали с едвам 1,3% на годишна основа по отношение на растеж на цените на парцелите от 4,7%, сочат данни на National Association of Realtors. А единствено за последното тримесечие американците са натрупали нов дълг в размер на 35,6 милиарда $, което е исторически рекордна стойност. Домакинствата стартираха годината с дълг от 1 трлн. $ по кредитните си карти.

" Тенденцията на продажбите на съществуващите парцели на някои пазари е надолу от 2015 година насам и мина в отрицателна територия от началото на годината ", показват от National Association of Realtors. " Подобни спадове са предсказвали всяка криза от 1970 година до момента. Когато приходите не могат да догонят растежа на цените на жилищата, вторите би трябвало да се намалят. Техният спад, от своя страна, води до по-ниски разноски на семействата посредством така наречен " резултат на благосъстоянието " - потребителите намаляват разноските си, когато активите, които имат, изгубят цената си. "
 Запътва ли се светът към първата си криза от 2009 година насам?
Запътва ли се светът към първата си криза от 2009 година насам?

Причините да се тормозим и да сме оптимисти

А някои обособени пазари на парцели демонстрират, че може би балонът към този момент е почнал да се пука, сочат данните на отчет, оповестен от Housing Wire, съгласно който през предходната година, както и през 2005 година, цените на парцелите в някои изключително значими градове в страната са почнали да се забавят. Пример за това е Ню Йорк, където съгласно изданието цената на жилищата са в " съвсем свободно рухване " по отношение на предходните месеци. Само една от аргументите за това е нововъведеният " налог имение ", който се заплаща при покупката на парцели, отговарящи на избрани критерии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР