След всеки тежък работен ден ни е нуждно да се

...
След всеки тежък работен ден ни е нуждно да се
Коментари Харесай

Масаж на главата - защо да си правим по-често?


След всеки тежък работен ден ни е нуждно да се разтоварим от напрежението. Един от ефикасните способи за това е масаж на главата. Чрез него ще забравим за проблемите в офиса, ще се отпуснем и избавим от отрицателната сила.

Един прекрасен масаж на главата – дали със особено олио или без, може в действителност да ни бъде потребен, стога да попаднем в верните ръце или се научим да го вършим както би трябвало. Той може да усъвършенства циркулацията на кръвта в тази част на тялото, да спомогне за здравето на косата.

Ето най-големите преимущества от това да се приберем вкъщи и си създадем масаж на главата:

Помага при главоболие, мигрена, болки в гърба

Понякога стресът

и умората могат да провокират главоболие и болежка в гърба. Това се отразява на нашите ежедневни действия и може да докара до меланхолия. Затова масажът на главатата, при който се натискат разнообразни точки, може да смъкна напрежението и дискомфорта в тялото. Определени придвижвания на ръцете върху главата усъвършенстват циркулацията на кръвта към всяка част на тялото и ни вършат доста по-спокойни.

Подобрява растежа на косъма

Ако желаеме дълга, здрава и красива коса, хубавият масаж на косата може да ни помогне. Той усъвършенства притока на О2 към скалпа и корените на косата, като прави космените фоликули по-здрави.

Свързани публикации.. Рефлексен масаж понижава болката в тялото 0 Колко потребен е масажът с вулканични камъни? 0 Лечебен масаж – кои са изгодите за организма 0

Помага при бодърствуване

Основната цел на масажа на главата е разпределяне и снемане на напрежението . Това усъвършенства и съня ни. Колкото по-спокойни сме, толкоз по-лесно ще се унесем в леглото.

Зарежда ни с сила



Когато сме уплашени и раздразнени, не можем да освободим съзнанието си и мъчно вършим каквото и да е деяние. Масажът на главата в обедната отмора или в края на работния ден ни зарежда с сила и оказва помощ да релаксираме въпреки и за малко.

Ако нямаме време за масаж при дипломиран експерт, може да пробваме сами. Нужно е да отделим най-малко 5 минути, с цел да масажираме главата с въртеливи придвижвания. Можем да наблегнем на тила , само че не би трябвало да прекаляваме с натискането. Може да масажираме главата и под душа, даже леко да издърпаме по кичур косата , с цел да се освободим от напрежението в тази област.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР