След временно подобрение на видимостта, през нощта в много райони,

...
След временно подобрение на видимостта, през нощта в много райони,
Коментари Харесай

Очаква ни съществено захлаждане през новата седмица

След краткотрайно усъвършенстване на видимостта, през нощта в доста региони, основно в низините, котловините и към водните басейни, още веднъж ще се образуват мъгли. Минималните температури в първия ден от работната седмица ще бъдат сред 7 и 12 градуса, на морския бряг – от 12° до 14°.

Ще духа слаб южен вятър и оптималните температури ще се покачат с градус-два, спрямо през днешния ден, и ще бъдат сред 16 и 23 градуса. В по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че в следобедните часове облачността ще стартира да се усилва, до вечерта в северозападните региони ще завали.

И в планините облачността ще се усилва, само че ще остане съвсем без превалявания и към момента извънредно топло за сезона. Вятърът ще бъде сдържан, от югозапад.

Топлата въздушна маса, настанила се над Балканите , е причина за високите за ноември температури, само че и за изискванията за температурни инверсии и трайни мъгли в низините. Застудяване и превалявания ще има в северозападните елементи от полуострова, както и на Апенините. Причината – следващият средиземноморски циклон. Друг циклон ще дефинира дъждовното време в североизточните елементи от Европа, където захлаждането ще продължи.

Съществено намаляване на температурите се чака и у нас през новата седмица, а във вторник ще има и превалявания, на повече места в Северна и Източна България. Ще бъде и доста прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР