След впечатляващия си старт вчера, Webit.Festival Europe не разочарова посетителите

...
След впечатляващия си старт вчера, Webit.Festival Europe не разочарова посетителите
Коментари Харесай

Webit.Festival утвърди ролята си като най-голямото събитие за дигитални технологии в Европа

След впечатляващия си старт през вчерашния ден, Webit.Festival Europe не разочарова посетителите си и през втория ден на своята стратегия. Фестивалът беше посетен от над 15 000 посетители от 120 страни, което го прави най-голямото събитие за цифрови технологии и нововъведения на Стария континент.

Хилядите посетители на Webit съумяха да видят освен 450 топ лектори на сцените на фестивала, само че и невероятни роботи с изкуствен интелект, летящи машини, устройства за виртуална действителност и всевъзможни технологии на бъдещето.

За 11-а поредна година, Webit събра в София някои от най-великите мозъци на човечеството. Сред тях бяха топ шефове на големи корпорации, създатели на бизнеси, вложители, бизнесмени, членове на университетските среди, политици и представители на медиите. Всички те взеха присъединяване в събитието, с цел да обсъдят бъдещето на Европа и света през идващите 5 до 7 години.

Един от страхотните резултати от Webit.Festival Europe ще бъде документ, представящ потребностите и упованията на бизнеса от идващия мандат на Европейската комисия. Тази самобитна пътна карта ще покаже настроенията на частния бранш и пътя, който той счита, че континентът би трябвало да поеме, с цел да се бори с съперниците си по света.

Програмата на фестивала за 15-и май беше раздевлена на няколко паралелни събития.

Темите на Innovate Stage покриваха процесите на цифрова промяна на обществени и частни инститиции, медийната среда, движена от големите количества данни, с които разполагаме през днешния ден, Индустрия 4.0, квантови калкулации, изкуствен интелект и галактически технологии.

На сцената излязоха топ корпоративни водачи и представители на научните среди, като президентът на D-Wave Systems, Бо Евалд, старши сътрудникът в EY, Кийт Страйър, ръководещият сътрудник в IBM, Хесус Мантас, изпълнителният шеф на SingularityNET Бен Гьорцел, основателят на SpaceFund Рик Тъмлинсон, съоснователят и ръководител на Crispin Porter - Bogusky, Чък Портър, създателят и шеф на YouPlus, Шукрат Шамим, професорът по нововъведения в Kellog School of Management, Робърт Уолкът, ръководителят на медицинския факултет на Singularity University Daniel Kraft и доста други.

Третото издание на HealthSummit също беше извънредно забавно. Събитието, управлявано от най-гледания хирург в историята и международно прочут иноватор в региона на виртуалната и добавената действителност проф. Шафи Ахмед, се утвърди като една от водещите сбирки на специалисти, които оформят бъдещето на опазването на здравето и фармацевтичната промишленост.



На сцената гостите на Health Summit имаха опцията да видят водачи като някогашния шеф на Световната здравна организация, доктор Джон Биърд, ръководителят на медицинския факултет на Singularity University Daniel Kraf, президентът на Европейския здравен парламент, Джоузеф Елборн, водещият здравен специалист на IBM, Марк Дейвис, ръководещият директрор на Global Health Initiative, Хила Азадзой, шефът на Open Health Network, Татяна Канзавели, ръководещият шеф на IBM Watson Health, Марк О’Херлихи и доста други.

Вторият ден на DEMS Summit покри значими тематики за развиването на цифровите занимания и медиите през идващите години, като суперагрегация, потребителско прекарване, изменящо се потребителско държание, стрийминг услуги и доста други трендове в промишлеността. Сред листата на лекторите личаха имената на вицепрезидентът за бизнес развиване на M7 Group, Бил Вайдевелд, президентът на UHD Forum, Тиери Фоурие, шефът на Paramax Films, Амос Розенберг, шефът на AdScanner Мартин Куркович и други.

Bulgarian Digital Summit включи някои от водещите цифрови и маркетингови специалисти в страната. Те разискаха разнородни тематики като нововъведения в туризма, маркетинг в онлайн търсачки, работещи цифрови практики, марки в цифровата ера, видео маркетинг и трендове в обществените мрежи.

Събитието Sofia’s Place дискутира стъпките, които София би трябвало да предприеме, с цел да развие цялостния си капацитет за цифрова столица. Редица специалисти разискваха опциите на града да притегля вложения и започващи компании, като развива капиталовия си климат посредством интелигентни публично-частни партньорства. Част от втория ден на събитието взеха представители на Столична община, Софийска капиталова организация и други организации, свързани с бизнес развиването на града.

Партньорските събития в границите на деня вкючваха забавни диалози на Microsoft Booth, където специалисти на софтуерната компания дискутираха със свои посетители. В същото време, в границите на Webit се организира уъркшоп на Европейския съвет по нововъведения, който разиска новата стратегия на Европейски Съюз за финансиране на нововъведения.

В самия завършек на Webit.Festival Europe се организира финалът на Founders Games - най- огромното стартъп съревнование в света. В зала 1 на НДК посетителите съумяха да видят презентации на най-хубавите 5 стартъпа измежду над 4000 кандидатури. Компаниите се бориха за огромната премия в конкуренцията - инвестиция от €200 000. Крайният консуматор в надпреварата е компанията WeFarm - най-голямата фермерска цифрова мрежа в света.

Mедийно партньорство
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР