След високите температури миналата седмица, тази започва с хлад и

...
След високите температури миналата седмица, тази започва с хлад и
Коментари Харесай

Седмицата започва с хладно и дъждовно време

След високите температури предходната седмица, тази стартира с студ и дъжд. Студен атмосферен фронт навлиза в страната това денонощие, като през днешния ден вятърът ще е краткотрайно мощен и с него ще нахлуват студен въздух и дъждовни облаци, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п, представена от " Фокус ".

Облачността ще обхване цялата страна в понеделник. На доста места ще превали и прегърми, като ще е по-интензивно в Западна България. Над Черноморието също ще е облачно и се чакат валежи следобед.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 25° и 30° и по-ниски в западните региони. В София – към 21°.

По Черноморието ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

И над планините ще бъде най-вече облачно при започване на седмицата, на доста места ще превали и прегърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 10°.

Във вторник към момента тук-там ще има валежи, основно в Североизточна България и в Родопите с гръмотевици, ще бъде прохладно и относително хладно.

В сряда към този момент преваляванията ще спрат, само че ще има променлива облачност. Вятърът ще отслабва, ще стартира покачване на температурите.

В четвъртък ще се откри слънчево време, дневните температури ще доближат 25-30 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР