След великолепното си представяне срещу лидер Манчестър Сити и победата

...
След великолепното си представяне срещу лидер Манчестър Сити и победата
Коментари Харесай

Ливърпул плати скъпо за безхаберието си и падна от последния Суонси

След превъзходното си показване против водач Манчестър Сити и успеха с 4:3 в предишния кръг, през днешния ден Ливърпул още веднъж подсети за себе си и загуби от последния във Висшата лига отбор на Суонси.

„ Лебедите “ продължиха своя напредък при новия си управител португалеца Карлос Карвалял и излъгаха именития си противник с 1:0 на стадион „ Либърти “ в Южен Уелс.

Така Ливърпул пропусна отлична опция да се откъсне на пет точки от петия Тотнъм, който през вчерашния ден направи тъждество 1:1 против Саутхемптън.

Първата забавна обстановка в срещата пристигна още в 9-ата минута. Садио Мане бе изведен от дълбочина, надигра защитник на „ лебедите “, само че директно преди да насочи удар, Лукаш Фабиански излезе и пресрещна футболиста на „ алените “. Видео повторенията демонстрираха, че при паса към Мане има засада, само че тя не бе регистрирана от страничния рефер.

В първия четвърт част от мача на „ Либърти “ Ливърпул бе цялостен стопанин на терена що се отнася до притежаване на топката, само че това не помагаше изключително на гостите, които продължиха да демонстрират солидна игра под управлението на новия си управител Карлос Карвалял.

В 22-ата минута Ливърпул стигна до свободен удар пред вратата на Суонси. Окслейд-Чембърлейн центрира чудесно в наказателното поле, само че Ноутън съумя да почисти в корнер. След подаването от ъгловия удар, Върджил ван Дайк се извиси над всички и стреля с глава, само че прати топката около левия непряк дирек на вратата.

След половин час игра пристигна и един от най-красивите моменти в целия дуел. При следващата офанзива на „ алените “ Върджил ван Дайк откри с отличен пас Мохамед Салах, който се измъкна от засадата и останал самичък против Фабиански стреля от въздуха, само че доста неопределено в навън. Алекс Окслейд-Чембърлейн също опитва шанса си в 33-ата минута, само че стражът на домакините бе на мястото си и избави. Това бе и първият прецизен удар в срещата.

Голямата изненада пристигна четири минути преди почивката, когато домакините излязоха напред в резултата. След два следващи корнера пред вратата на Лорис Кариус, при втория защитата на „ алените “ сподели огромната си уязвимост при статични положения. Футболистите на Ливърпул не съумяха да изчистят топката, а огромна виновност за това имаше новото попълнение на гостите Върджил ван Дайк, който бе притеглен с рекорден трансфер при започване на месеца. Холандецът игра с глава, само че единствено, с цел да прати топката в краката на Федерико Фернандес, а след рикошет в тялото на аржентинеца тя попадна в Алфи Моусън, който с техничен удар я прати в десния ъгъл на вратата.

Полувремето приключи с добра обстановка за Ливърпул, основана от Мохамед Салах и Садио Мане. Египетският национал бе изведен отляво, центрира към Мане, който обаче не съумя да стреля добре от въздуха и прати коженото кълбо в навън.

Второто полувреме стартира с предстоящ напън на гостите от Ливърпул, които търсеха бързо равнене на резултата. Отбраната на „ лебедите “ обаче продължи да работи плътно и решително и не разреши чисти шансове пред нападателите на „ алените “. Мохамед Салах опитва удар от междинна отдалеченост с десния крайник, само че топката мина доста надалеч от задачата.

В 61-ата минута „ мърсисайдци “ бяха доста покрай равнене на резултата. Гостите стигнаха до директен свободен удар на комфортна позиция пред наказателното поле на Суонси, а с осъществяването на фаула се нагърби Салах. Египтянина стреля доста технично, само че в обсега на Фабиански, който мазета в корнер.

До края на мача Ливърпул бе тимът, който доминираше, само че по този начин и не съумя да откри правилния път до гола. Емре Джан, Жоел Матип, Джо Гомес и влезлият като запаса Дани Ингс имаха благоприятни условия пред себе си, само че шансът не бе с тях.

От своя страна домакините одобриха играта надълбоко в личната си половина и контраатакуваха при всяка отдала им се опция.

Дълбоко в продължението на мача Ливърпул пропусна най-хубавия си късмет за гол. След центриране отляво Роберто Фирмино стреля с глава, само че топката срещна десния непряк дирек на вратата. При добавката Адам Лалана също не съумя да се разпише.

В последна сметка „ лебедите “ съумяха да запазят нежната си преднина до последния съдийски сигнал и да запишат популярна победа над намиращия се до този миг в отлична форма отбор на Ливърпул. „ Червените “ се намираха във впечатляваща серия от 18 мача без загуба във всички шампионати, само че тя бе прекратена от последния във краткотрайното класиране и главен претендент за изпадане отбор на Суонси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР