След великолепното представяне на Григор Димитров на US Open и

...
След великолепното представяне на Григор Димитров на US Open и
Коментари Харесай

Ето къде ще играе Григор Димитров до края на сезона

След превъзходното показване на Григор Димитров на US Open и достигнатият полуфинал, с помощта на първата си победа над Роджър Федерер, в този момент следва заключителната фаза на сезона. Първата спирка за Гришо ще бъде сред 23 и 29 септември в Ченду, Китай на шампионата от категория АТП 250 със скица за 28 играчи. Това е четвъртото издание на надпреварата, като нашенецът ще взе участие за повторно, след основаването му през 2016 година, когато стигна до полуфинал. Наградният фонд е $1,096,575. Сред тези, които са удостоверили присъединяване са още Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов, Кайл Едмънд и Джон Иснър.

Още на идната седмица, от 30 септември, Димитров ще се насочи към столицата – Пекин, където през предходната година загуби още във втори кръг от Душан Лайович. Надпреварата е от категория АТП 500 и в нея ще се включат Анди Мъри, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Диминик Тийм, Данийл Медведев, Карен Хачанов, Фабио Фонини, Роберто Баутиста Агут, Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис и Матео Беретини. Наградният фонд е над 3 млн. $.

Непосредствено след Пекин е Мастърсът в Шанхай (6 до 13 октомвр), за който обаче Григор ще се надява да получи уайлд кард, защото когато е изготвян описът с участниците, той към момента е бил с прекомерно заден ранкинг за попадане в схемата. Там паричната премия се равнява на $7,473,620 и се чака да играят всички топ тенисисти, измежду които Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Миналият сезон хасковлията не взе присъединяване, поради болки в глезена.

От 21 октомври най-хубавата ни ракета ще се подвизава на шампионата в зала във Виена, където предходната година отстъпи в първи кръг на Михаил Кукушкин. В австрийската столица ще бъдат разпределени общо €2,443,810. Сред най-известните имена в схемата са Данийл Медведев, Доминик Тийм, Кей Нишикори, Карен Хачанов, Гаел Монфис, Диего Шварцман, Ник Кирьос и завръщащия се след дълготрайна травма в коляното – Хуан Мартин дел Потро.

Последната спирка за българина ще бъде на последния Мастърс за годината – в зала „ Берси”, Париж сред 28 октомври и 3 ноември. Наградната сума от шампионата е €5,207,405. Там Гришо доближи третия кръг през предходната есен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР