След Велико Търново, вече са установени и първите случаи на

...
След Велико Търново, вече са установени и първите случаи на
Коментари Харесай

Недостиг на медици в Инфекциозната болница в Пловдив

След Велико Търново, към този момент са открити и първите случаи на инфектирани с  коронавирус  зрелостници в Пловдив. На този стадий четирима зрелостници са дали позитивни проби за COVID-19.

Абитуриентите са от разнообразни учебни заведения и са чествали в разнообразни заведения. Общото сред тях е, че са посетили в нощта на бала една и съща дискотека, където се допуска, че са се заразили. Петима инфектирани има и измежду личния състав на дискотеката. Тя е затворена за 14 дни.

В същото време лекарите от инфекциозната болница в града оповестиха, че медицинският личен състав не доближава.

„ Имаме 55 заболели с потвърдена зараза и още 10, които са съмнителни и чакаме резултата им до обяд. Тази либерализация на ограниченията докара до бързо повишаване на заболеваемостта и на  нарастване на броя на приетите в болница. Той даже надвишава броя на болните, който сме оповестили, че можем да приемем. Имаме потребност от интензивно присъединяване на останалите болнични заведения в града в лекуването на COVID-19 ”, съобщи началникът на „ Инфекциозна болница ” проф. Мариана Стойчева.

Тя изясни, че етаж в болничното заведение е отделена единствено за пациенти с потребност от лекуване с дихателна реанимация. В болничното заведение се одобряват единствено пациенти със средно-тежко и тежко положение. Според проф. Стойчева резултатът от баловете е много обезпокоителен. Тя прикани жителите да не се събират на сходни събития, включващи доста хора.

„ Това, което не ни доближава, е личен състав. Работим с оптимални натоварвания към този момент 5 месеца. Сестрите са най-дефицитната част от медицинския личен състав. Тези, които останаха, са на края на отчаянието. Те са с изключение на физически, и душевен изчерпани. Сега е времето доброволците да се върнат ”, прикани тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР