След вчерашното много добро представяне в различните изпитания на Световната

...
След вчерашното много добро представяне в различните изпитания на Световната
Коментари Харесай

И вторият ден беше успешен за България на Световната купа по конен спорт в Божурище

След вчерашното доста положително показване в другите тествания на Световната купа по конен спорт – прескачане с трудности, и през днешния ден българските ездачи демонстрираха майсторство и класа. В тестване 7 “Бронзов Тур – 1 звезда” ( височина на трудностите 105 см) победител стана Мария Дерменджиева с кон Линдор. Тя измина чисто спортния паркур за 50.47 секунди и справедливо още от началото на деня феновете чуха българския химн, с помощта на Дерменджиева. На второ място се класира Ставрос Георгионопулос ( Гърция) – 56.54 секунди с кон Кохиба. Третата позиция е още веднъж за южната ни съседка и Тетис Фулис – 62.01 секунди с кон Алмерия Де Монти.

В тестване 8 “Млади коне - 5 годишни” (височина на трудностите 115 см) още веднъж, както и през вчерашния ден на първите три места приключиха български ездачи. Аспарух Атанасов с кон Кукарача повтори отличното си показване от Ден1 и отново победи конкуренцията. Резултатът от времето му е 53.65 секунди, изпреварвайки Николай Асенов – 56.66 секунди с кон Косби. Трети е Ангел Няголов – 59.81 секунди с кон Шалом. В тестване 9 „ Млади коне- 6/7 годишни” ( височина на трудностите 125/130 см) с първото място победи Филипо Мартини ( Италия) – 60.69 секунди с кон Адамантеа. На втората и третата позиция са нашите сънародници Ленко Ангелов – 62.99 секунди с кон Е-Карисима и Калин Неделчев – 65.48 секунди с кон Даридо Б.

Най-очакваното и влиятелно съревнование от днешния ден беше Гран При “Приз SEEWINES”, което е европейска и международна подготовка – 2 звезди (височина на трудностите 14/160 см). 44 коня и ездачи от 8 страни взеха присъединяване на паркура с 12 препятсвия и първите седем състезатели отидоха на край, който се състоеше от 8 препяствия. За страдание нямаше българи в огромната борба за призово класиране. Най-добре се показа Руслан Петков с кон Чаколино, който е 14-ти в крайното нареждане. Победител е Джовани Консорти ( Италия) с кон Гарецо, второ място за Андреа Херк ( Румъния) с кон Калварие Ван Зам, с трети резултат е София Вандорф ( Унгария) с кон Куантус.

В тестване 11 Медиум Тур за приз Български олимпийски комитет- 2 звезди ( височина на трудностите 135 см). Най –бърза на паркура с 34:38 секунди и чист паркур успеха завоюва Аурора Бортолаци ( Италия) с кон Чайлд Верон. На втората позиция за награждавне излезе Апостол Тенев ( България) с кон Форт ъф Джулай – 35.89 секунди,а трети Панайотис Коцуянис ( Гърция) с кон Даушка – 37.63 секунди. Наградният фонд за Световната купа в София е 50 000 евро.

Утре (събота) надпреварите от Световната купа не престават на конната база “Ген. Крум Лекарски”в Божурище, като още от 08:00 сутринта на паркура ще излязат състезателите в тестване Бронз Тур-1 звезда за наградата на Община Божурище. Надпреварите ще завършат към 18:40 с Медиум Къп – 2 звезди. Входът за аудитория по трибуните е безвъзмезден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР