След вчерашния конгрес се поохладиха страстите. Това беше един своеобразен

...
След вчерашния конгрес се поохладиха страстите. Това беше един своеобразен
Коментари Харесай

Весела Лечева: Противниците на Нинова в БСП искаха прегръдка с властта

След вчерашния конгрес се поохладиха пристрастеностите. Това беше един самобитен избор на доверие към линията на партията, към политиката, която води Корнелия Нинова. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Весела Лечева.

Чу се гласът на общинските и регионалните организациии на Българска социалистическа партия, чу се техният апел Нинова да отдръпна своята оставка. Беше регистрирано, че се са направени крачки напред, че не са изгубени позиции, регистрирана беше и успеха на президентските избори, съобщи Лечева.

Подходът с подаването на оставката беше заслужен и почтен. Организациите на Българска социалистическа партия оцениха този метод, само че споделиха, че сега не е нужно Нинова да подава оставка. Тя получи едно голямо доверие от членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия. Донякъде подаването на оставка беше прочувствен жест за вдишване на политическа отговорност след изгубените избори. Никъде в диалозите с организациите обаче нямаше искане за подаване на оставка. Тези резултати са една доста добра основа за локалните избори. Очертаха се главните линии за какво загубихме – големият медиен и финансов запас, който беше изправен против нас, разяснява социалистката.

По думите ѝ част от вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия е желала "да се прегърне с властта ", а по-късно да осребри свалянето на Нинова от лидерския пост. Това доста ясно се виждаше в някои членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Имаше опити за основаване на напрежение в партията, каквото в организациите нямаше. Те желаеха да извърнат дебата, да го опошлят и да инспирират рецесия. Гласуването сподели, че Нинова има една голяма поддръжка, а дребна част от партията има други позиции - това е някогашният хайлайф на партията, сподели още Весела Лечева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР