След вчерашния жребий за втория квалификационен кръг на Лига Европа

...
След вчерашния жребий за втория квалификационен кръг на Лига Европа
Коментари Харесай

В Осиек стреснати от ЦСКА: Искахме някой много по-слаб

След вчерашния чоп за втория квалификационен кръг на Лига Европа настроенията в хърватския Осиек бяха красноречиви поради възможни дуели против родния ЦСКА . Макар че „ червените” първо би трябвало да преодолеят черногорския Титоград, и треньорът на Осиек, и спортният шеф в клуба демонстрираха голям почит по отношение на „ червените” и разкриха, че са се надявали на надалеч по-приемлив противник.

Осиек започва присъединяване си в ЛЕ от втория квалификационен кръг поради своето 3-о място в локалното състезание през предишния сезон (на 30 точки зад първенеца Динамо Загреб). В ранните му стадии „ синьо-белите” още веднъж бяха част от втория по мощ евротурнир, където стигнаха до плейофа за влизане в групите, отстранявайки по пътя си Люцерн (Швейцария) и ПСВ Айндховен (Холандия). Аустрия Виена съумя да ги отстрани след 2:2 и повече голове на непознат терен.

В Хърватия за ЦСКА: Изтеглихме рисково сложен противник

В лагера на Осиек не скриха, че са имали на разум по-лесни разновидности за съперник във втория квалификационен кръг спрямо ЦСКА. „ ЦСКА би трябвало първо да преодолее Титоград, само че е явният любимец в тези мачове. По-реалистично да чакаме българите вместо черногорците”, съобщи треньорът Дино Шкендер.

„ Знаем, че те са доста сериозен тим, тъй като сме следили някои футболисти от тяхното шампионата. Затова не е мъчно да се заключи, че ЦСКА разполага с неоспорими качества.”

Осиек - първият тим на Люпко Петрович

„ Определено ще гледаме и двата им мача против Титоград. Това е тежка задача за нас, във всяко отношение, само че и доста огромно предизвикателство. Надявахме се на доста по-слаб тим, само че все пак ще създадем допустимо най-хубавото, с цел да преодолеем това мъчно затруднение.”

В сходна светлина беше изявлението и на спортния шеф в Осиек – Ален Петрович. „ Нямам никакво подозрение, че ЦСКА ще бъде нашият съперник, тъй като е доста по-силен от Титоград. Определено най-тежкият съперник, който можеше да ни се падне всред всичките вероятни. Лично аз съм ги гледал три или четири пъти предишния сезон. Разполагат с ярки качества, за което приказва и това, че приключиха тъкмо зад първенеца Лудогорец. Макар че най-вероятно ще би трябвало да се готвим за два мача против българите, ние гледаме към третия квалификационен кръг. Със сигурност ще желаеме да стигнем по-нататък в Лига Европа”, добави Петрович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР