След вчерашните протести срещу правителството и действията на прокуратурата, която

...
След вчерашните протести срещу правителството и действията на прокуратурата, която
Коментари Харесай

Организират с автобуси структури на ГЕРБ за контрапротести

След вчерашните митинги против държавното управление и дейностите на прокуратурата, която нахлу в президентството, ГЕРБ стяга контрапротест. Това се разбра от думите на депутата Тома Биков в ефира на Нова тв. " Какво да ги вадим, ние не знаем по какъв начин да ги спрем. Чудим се нашите по какъв начин да ги спрем. При нас към този момент от година-две има предпочитание да излязат на улицата. " Това отговори Биков на въпрос дали ръководещата партия ще провежда социална поддръжка на площада. Не е ясно какво има поради депутатът, като споделя, че симпатизантите на ГЕРБ от доста време желаят да излязат на улицата.

Междувременно " Биволъ " разгласява във Facebook диалог от групата " Клубове ГЕРБ ". В него симпатизанти споделят, че през днешния ден в 13 ч от Бургас ще тръгнат рейсове за София, а митингът е плануван за 19 ч пред президентството. " Задължително е наличието на народни представители, общински съветници и общински координатори. Протестът е " поради нападките и лъжите на Радев ".



" Дори имаше апели да станем като в Сърбия, където полицията бие хората. Ако желаете полицията да бие хората... ", сподели още Биков. И още веднъж повтори тезата, че целият звук се е вдигнат от несъответстващото държание на чиновници на НСО, а службата се управлява от президента. " Въпросът е какво става с тези чиновници, тъй като НСО е под контрола на президента. НСО се проваля няколко пъти през последната година. Сега митингът е против държавното управление. Сега влиза прокуратурата в президентството. Те споделят държавното управление да подаде оставка ", продължи Биков.

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков му опонира, че държанието и дейностите на прокуратурата следват избрана последователност - излизат СМС с Бойко Борисов, прокуратурата вади други СМС-и, излиза различен скандал и невиждано се нахлува в президентството. " Тази показност, превзетост е невиждан акт, наказан от всички авторитетни адвокати. Очевидно прокуратурата се пробва да играе ролята на отдел, който пази Борисов ", добави Зарков.

А Биков го попита къде са били Радев и Българска социалистическа партия, когато прокуратурата влезе в екоминистерството и в ГДБОП в изпълнителната власт. " Дори от президентството не изведоха никого ", посочи Биков. Според него Радев е излязъл от ролята си на президент със скандирането " Мутри, вън! ".

По-късно пиарът на ГЕРБ Никола Николов написа във фейсбук профила си: " Приятели, тази вечер от 19:00 часа да защитим законно определеното държавно управление на България! Никой не може да си разреши да назовава " мутри " хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, с цел да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР