След вчерашната среща на върха на лидерите от Западните Балкани

...
След вчерашната среща на върха на лидерите от Западните Балкани
Коментари Харесай

Предстоят нови разговори между лидерите от Западните Балкани в Сърбия

След вчерашната среща на върха на водачите от Западните Балкани в София през днешния ден диалозите за общи цели и развиване на района не престават в Белград.

Лидерите на Гърция, България, Румъния и Сърбия се събират, с цел да обсъдят икономическото съдействие, районната непоклатимост и евроинтеграцията. Това е втора среща в този формат след тази във Варна преди 2 месеца.

Очаква се фокусът да бъде подложен върху стопанската система, превоза, протичащото се в района на Западните Балкани, запазването и укрепването на районната непоклатимост и европейската вероятност на страните в района.

Утре държавните управления на България и Сърбия ще подпишат меморандум за понижаване на цените за роуминга.

Главният прокурор Сотир Цацаров също е на посещаване в Белград. По покана на сръбската основна прокуратура ще бъде подписан меморандум за съдействие. Меморандумът се подписва седмица преди началото на делото за банкрута за КТБ. Един от подсъдимите е мажоритарният притежател на банката Цветан Василев, който живее в Белград от три години. Въпросът с екстрадицията му не е решен и по този начин делото против него би трябвало да се гледа задочно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР