След вчерашната порция разкрития на властта за приходите от ТОЛ

...
След вчерашната порция разкрития на властта за приходите от ТОЛ
Коментари Харесай

Спор за тол системата: Бившият директор отрича, че е на загуба

След вчерашната порция разкрития на властта за приходите от ТОЛ системата, някогашният шеф проф. Олег Асенов оспори резултатите от проверката и влезе в директен конфликт със заместител районния министър Захари Христов.

На брифинга през вчерашния ден служебният кабинет разгласи, че тол системата е скъпа, само че неефективна. Според проф. Асенов обаче до момента приходите са съвсем 1 милиард лв., а разноските 300 милиона.

„ Тол системата е произвела 700 млн. лева за пътна инфраструктура. Не знам дали се е трансформирала в печатница за пари, само че че се трансформира в една подобаваща тематика за политическо говорене, в това съм уверен “, уточни проф. Олег Асенов.

Според зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие Захари Христов, приходът от тол системата сега не надвишава хартиената винетка.

Според справката на районното министерство, след въвеждане на системата, приходите са намалели с 600 000. Асенов изясни това с пандемията. А загубите от необработени санкции са към 15 милиона, а не оповестените 70.

bTV изиска формалните данни, представени след инспекцията, само че не бяха показани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР