След възстановяването на контрола над сирийския град Ракка, самообявилата се

...
След възстановяването на контрола над сирийския град Ракка, самообявилата се
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Краят на халифата на "Ислямска държава" се вижда

След възобновяване на контрола над сирийския град Ракка, самообявилата се столица на Сирия, " краят на халифата на Ислямска страна към този момент се вижда ", съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от Франс прес и Асошиейтед прес.

Тази победа на съюза, ръководен от кюрдите, съдружници на Вашингтон, бързо ще се премине към " нова фаза " в Сирия, " при която ще поддържаме локалните сили за сигурност " и " ще създадем условия за дълготраен мир, с цел да не могат терористите още веднъж да заплашват общата ни сигурност, добави американският президент в официално съобщение.

По думите на Тръмп, Съединени американски щати поддържат дипломатическите договаряния и със слагането на завършек на насилието в Сирия бежанците ще могат умерено да се завърнат вкъщи, което ще докара до политически преход, отразяващ волята на сирийския народ.

" Освобождаването на Ракка е основен стадий в международната битка против Ислямска страна ", съобщи през вчерашния ден и държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, който сега е на посещаване в страните от Залива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР