След въвеждането на воден режим в Перник по график вода

...
След въвеждането на воден режим в Перник по график вода
Коментари Харесай

Областният управител на Перник: Режимът спестява малка част от водата

След въвеждането на воден режим в Перник по график вода би трябвало да има по 10 часа дневно. Това обаче не е напълно по този начин - в ЦГЧ имат вода по-дълго време. От ВиК - Перник изясняват, че това се дължи на обстоятелството, че водата се оттича по тръбите. В същото време в по-високите квартали режимът стартира даже по-рано.

Вижте повече в директното включване от града на репортера Паулина Найденова.

 Ирена Соколова, регионален шеф: ВиК са обяснили на вас това, което обясниха и на мен, и на кмета, когато предлагаха разновидностите за режим.
От ВиК-Перник предизвестиха, че цялата водопреносна система на Община Перник с прилежащите села изисква доста време, с цел да може да се изпълни, а по-късно и дълго време се оттича.Ирена Соколова: Режимът, който имаме сега, е най-щадящият. От ВиК настояват, че това не е най-правилният режим.
Постъпилите при мен данни демонстрират, че се икономисва дребна част от водата. Над 70% от водата се губи по водопреносната мрежа, която е доста остаряла и амортизирана. Така че даже да не виждаме повреди, които са на повърхността, водата потъва в земята.
Граждани на Перник алармират, че водата тук-там е с по-жълт цвят.

Областният шеф добави, че по нейни данни, язовир " Студена " не е бил източен.

Целия диалог с Ирена Соколова вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР