След въвеждането на четиридневната работна седмица мотивацията на служителите за

...
След въвеждането на четиридневната работна седмица мотивацията на служителите за
Коментари Харесай

Юрист: След въвеждането на четиридневната работна седмица мотивацията на служителите нарасна неимоверно

След въвеждането на четиридневната работна седмица мотивацията на чиновниците за осъществяване на съответни задания набъбна неимоверно. Видимо се вижда доста добра вътрешнокорпоративна атмосфера. Това сподели Петър Петев – правист, въвел четиридневната работна седмица в своята компания през 2019 година, в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " .  

Той изясни, че е взел решение за въвеждане на сходно работно време за повишение на мотивацията на чиновниците в сдружението си, като в същото време е запазил размера на заплатите им. " Това беше мотивационен инструмент, а не финансов или стопански, не като антикризисна мярка. Работата за пет дни трябваше да я свършим действително за четири, което се оказа на процедура допустимо ", разясни той. 

Петев съобщи, че не е срещнал административни проблеми с въвеждането на четиридневната работна седмица. " Отначало се притеснявах законодателно по какъв начин ще наподобява това, само че с мои сътрудници адвокати в региона на трудовото право и преподаватели успяхме да създадем и смяна във вътрешните правила за трудовия ред и успяхме да се вмъкнем и законодателно в рамката на в този момент настоящото законодателство ", изясни работодателят. 

Той регистрира, че откогато е въведена понижената работна седмица, текучеството на чиновници е намаляло фрапантно. " Станаха много по-стабилни и устойчиви връзките с нашите специалисти и текучеството понижа. Експериментът беше сполучлив и той в действителност не е опит, а метод на работа при нас ", сподели още Петър Петев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР