След въпрос кога ще подаде оставката си главният прокурор Иван

...
След въпрос кога ще подаде оставката си главният прокурор Иван
Коментари Харесай

След въпрос Кога ще си подаде оставката Иван Гешев напусна заседание на комисията в НС

След въпрос по кое време ще подаде оставката си основният прокурор Иван Гешев напусна изключителното съвещание на антикорупционната парламентарна комисия. То беше свикано поради абсурда с експертизата на фотосите с кюлчета и пачки, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

До чуването на Обвинител номер едно се стигна, откакто евродепутатът от Европейската национална партия Томаш Здеховски разгласи, че е получил писмо от българската прокуратура, съгласно което фотосите са били обект на операция.

Защо са научили от евродепутат, а не от държавното обвиняване желаеха да схванат депутатите.

След малко изясняване - кой може да вика основния прокурор, законно ли е съвещанието на комисията, Гешев получи време да каже каквото може за спряното досъдебно произвеждане за фотосите, за които са твърди, че са от населяваната преди от Бойко Борисов държавна резиденция.

" За мен е изненада, че някой се изненадва " от огласените от Здеховски изводи, сподели основният прокурор и цитира дати на прессъобщения, в които прокуратурата е давала информация по делото. Разказа и за връзката си по него и по следствието Барселонагейт с европейски представители.

Основно отговаряше, че не е осведомен с всички производства, а негови сътрудници раздадоха на депутатите разказани неговите функционалности, и на няколко пъти предизвести:

" Българската прокуратура не е и няма да бъде участник в политически процеси и политически битки ".

Макар че още първоначално ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха съвещанието, тъй като не било законно, Тома Биков се върна към края с запитване към основния прокурор:

" В публичното обществено пространство се появиха фотоси и изказвания, съгласно които в Министерски съвет са влизали престъпно проявени лица, които са носили наркотични субстанции. Такива изказвания има в българското публично пространство, по този начин, както има изказвания за кюлчета. Дали се работи по тази тематика ".

Към тематиката за манипулираните, съгласно прокуратурата, фотоси върна съвещанието Румен Гечев от Българска социалистическа партия, с цел да попита - търси ли прокуратурата кой е манипулаторът:

" Аз имах доверие в някогашния министър-председател господин Борисов, той сподели, че знае коя е госпожата Мата Хари, нали по този начин? Той сподели - не вуйна ми. Той знае кой е манипулирал. И по тази причина като български жител и народен представител ви запитвам вие взехте ли ограничения против тези, които злепоставиха пред целия свят нашия обичан министър-председател. Ако това е операция, кой манипулира - просто и ясно. Вие не отговаряте. Значи тогава няма операция ".

И откакто основният прокурор увери, че по това следствие, както и по всички оставали подчинените му работят в границите на закона и вътрешното си убеждения, думата взе Антоанета Цонева от " Демократична България ", с цел да попита:

" Кога ще си подадете оставката? ".

" Няма да си я подам, тъй като няма за какво. Решихме десетки проблеми и това, че някой ми желае оставката, с изключение на политически нюанс, е обосновка от тези хора, които бяха преследвани наказателно след съответни доказателства от българската прокуратура. И срамът е за тези, които ги пазят и влизат в джиповете им. Благодаря ви ", сподели Иван Гешев и си потегли, заяви БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР