След въоръжен грабеж преди 14 годиниВладимир Николов гърмял на месо

...
След въоръжен грабеж преди 14 годиниВладимир Николов гърмял на месо
Коментари Харесай

Рецидивист застреля полицай при гонка до Своге

След въоръжен обир преди 14 години
Владимир Николов гърмял на месо от 5 метра

Униформените имали единствено стоп-патрони

Полицай на 40 години неуместно си отиде от белия свят, до момента в който се пробва да задържи въоръжени грабители. Ако казусът беше в Съединени американски щати, униформените биха решили казуса без да мислят и първи да обезвреждат нарушителите. Родните ченгета обаче повече се опасяват от началници и съд, в сравнение с, че ще изгубят живота си, до момента в който си правят работата. След жестокото ликвидиране Министерство на вътрешните работи позволи на униформените пазители на реда да употребяват освен стоп, само че и бойни патрони. Малко от служителите на реда обаче смеят да се възползват, тъй като в множеството случаи ги чака затвор, а началниците им ще си измиват ръцете и няма да поемат отговорност. 

На 10 юли 2009 година към 3 ч през нощта фамилията на предприемача Красимир Иванов-Краси Американеца още спи. В имението му покрай гара Бов са жена му, дете му, което е на година и половина и бавачката. Никой не допуска, че в къщата ще нахлуят въоръжени грабители. Те са дебнели и следили къщата повече от денонощие и са изчаквали подобаващия миг, с цел да ограбят фамилията. Единият от тях знае, че предприемачът има много пари, тъй като до неотдавна е работил в една от компаниите му. Бандитите са 34-годишният Владимир Николов и 22-годишният Красимир Димов. Мъжете влизат маскирани и завързват дамите и детето. Те търсят полезности и желаят стопанката на дома да каже кода на касата, където допускат, че има милиони. Оказва се обаче, че плячката им е единствено 1400 лева



Красимир Димов работел преди грабежа във компания на Американеца.

Бесни, двамата грабители взимат ключовете на първокласния джип „ Лънкълн “ на фамилията и отпрашват. Минути след 6 ч дамата на Американеца – Албена Димитрова, звъни на тел.166, с цел да заяви за грабежа. Тя споделя, че към 2.00 ч през нощта в двора се разлаяли шестте каракачанки и си помислила, че нещо не е наред, само че не предполагала, че до къщата са се притаили бандити, които чакат комфортен миг да нахлуят вътре.

Целият регион към Своге е блокиран за минути и полицията стартира издирването на бандитите. Един от патрулите засича джипа и стартира гонене. „ Лънкълн “-ът прави опит да свие в едно от локалните платна, катастрофира и пука гума. Престъпниците обаче откриват огън на месо. При стрелбата тежко е ранен старши служителят на реда Любомир Митов, а сътрудника му Александър Димитров отвръща на стрелбата със стоп патрони. Той съумява да задържи нападателите благодарение на пристигналия след минута втори полицейски екип. По знамение няма още жертви – револверът „ Байкал “ (това е комерсиалното име на съветския 9-милиметров „ Макаров “) на бандита засякъл и това избавило служител на реда Димитров. Окървавеният Любомир Митов е откаран незабавно във ВМА, където стартира битка за живота му. Раните са тежки – единият патрон е раздрал черния му дроб, стомаха и червата, другият е затънал в главата към челюстта му. Близо месец лекарите вършат всичко допустимо да го спасят, само че не съумяват.



Полицаят Любомир Митов умря месец, откакто беше прострелян.

Обвинението против двамата бандити се преквалифицира от опит за ликвидиране, в ликвидиране. Един от нарушителите – Владимир Николов, се оказва остарял познайник на органите на Министерство на вътрешните работи. Той има регистрации за обир и междинна телесна щета от 1995 година Замесен е и в похищение. По време на нападението, Краси Американеца, който е с двойно поданство, е бил в чужбина. Местните го знаят като предприемачът, който изкупувал земи в региона и живеел нашироко. Арестуваните стартират да дават самопризнания. Те настояват, че част от незаконната им група са още двама души - Георги Минев от Любимец, Хасковско и Иван Милев от Кремиковци. По-късно ще се окаже, че те не са забъркани в тежкото закононарушение.

През 2012 година нарушителите получиха дефинитивни присъди. Николов призна, че той е стрелял по служителите на реда, а съучастникът му бе упрекнат за обир. Двамата се признаха за отговорни и желаеха делото да се гледа по съкратена процедура. Затова и Димов бе наказан на 15 години затвор, а Николов на 30 години, макар че за такова ликвидиране Наказателният кодекс планува и пожизнен затвор. На делото против Николов и Димов стана известно, че килърът на Любомир Митов е възнамерявал да ликвидира и двете дами при въоръжения грабеж, само че ортакът му го спрял.

Избягал от пандиза при следващата отпуска
Преди дни хванаха килъра в Грузия
Убиецът Владимир Николов, който трябваше да е зад решетките, изненадващо е бил арестуван в Грузия преди дни, до момента в който отново се опитвал да извърши обир. Мъжът съумял да избяга от софийския затвор, само че информацията не е била обществено оповестена. Той е бил пуснат в еднодневен отпуск, от който не се е прибрал. Пускан е бил и различен път за малко и служители на реда допускат, че тогава той е подготвил бягството си. Изчакал е, до момента в който станат подготвени подправените му документи на жител на Грузия и е липсващ. Николов е дошъл в Тбилиси със аероплан от България през летище София. Кой и за какво е решил да пуска в отпуск от пандиза рисковия престъпник, в този момент ще обяснява  вътрешно следствие. Тепърва ще би трябвало да се откри и по какъв начин килърът се е сдобил с подправени документи, които евентуално са били по този начин изобретателно направени, че не са провокирали подозрение на аерогара София. Владимир Николов ще бъде екстрадиран в България до дни и ще получи нова присъда и за бягството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР