След вълната от възмущение, предизвикана от думите му в Хелзинки

...
След вълната от възмущение, предизвикана от думите му в Хелзинки
Коментари Харесай

Гардиън: Доналд Тръмп пак размъти водите

След вълната от отвращение, провокирана от думите му в Хелзинки пред Владимир Путин, и откакто беше упрекнат в изменничество даже от нормално подкрепящи го представители на Републиканската партия, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп извърши през вчерашния ден внезапен завой, признавайки съветската интервенция в президентските избори през 2016 година и потвърждавайки доверието си в американските разследващи служби, написа френският в. " Либерасион ". След връщането си във Вашингтон той съобщи, че се е изразил погрешно и няма никакви учредения да се съмнява в заключенията на службите за отговорността на Русия.

След всеки огромен скандал се появяват същите въпроси. Дали този път Тръмп стигна прекомерно надалеч? Ще успее ли да издържи? Ще го изоставят ли републиканските представители в Конгреса или в неговата администрация? Предвид острите обвинявания от понеделник насам, коментатори и специалисти от всевъзможни политически ориентации считат, че най-малко алегорично е достигната нова фаза - и няма гаранция, че смяната на курса в последния миг ще бъде задоволителна да успокои духовете, отбелязва френското издание.

Но даже по време на тези пояснения, Тръмп не можа да се удържи да не размъти водите още повече, отбелязва английският в. " Гардиън ". Президентът на Съединени американски щати съобщи, че приема оценката на разследващата общественост за интервенция на Русия в изборите през 2016 година, само че добави, че може да са и други хора.

Още в Хелзинки Тръмп записа две изявленията с кореспонденти от " Фокс нюз ". В излъчени от малкия екран фрагменти президентът на Съединени американски щати насочи рецензии към Джон Бренан, някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, който дефинира изявлението на Тръмп в Хелзинки като предателско. Мисля, че Бренан е доста неприятен човек и в случай че се вгледате, доста неща се случиха, до момента в който той беше началник на Централно разузнавателно управление на САЩ при мандата на предходния президент Барак Обама, акцентира Тръмп. Той дефинира като неприятни хора също някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми и някогашния заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб.

Някои републиканци одобриха, че е време да се изпрати обръщение на Тръмп, отбелязва в. " Гардиън ". Сенаторът републиканец Боб Коркър, ръководител на сенатската комисия по външните работи, съобщи пред медии, че е допустимо да се одобряват закони, ограничаващи президентските пълномощия по налагането на мита.

В момента президентът на Съединени американски щати се пробва да ограничи вредите, само че водачи на Републиканската партия към този момент приготвят маневра, която заобикаля Белия дом, със закони, които да попречат на Москва да се намеси още веднъж в избори в Съединени американски щати, отбелязва в. " Вашингтон таймс ", наблягайки, че Тръмп е заречен също да вземе дейни ограничения, с цел да попречи на Русия или която и да било друга страна да повлияе на частичните избори за Конгрес наесен посредством хакерски дейности.

В същото време би трябвало да се има поради, че до момента в който се пробва да усъвършенства връзките с Русия, през последните 18 месеца администрацията на Тръмп е подхванала голям брой твърди дейности против Кремъл. Опитите му да покаже приятелско връзки към съветския президент Владимир Путин в Хелзинки не би трябвало да ни карат да забравим този факт, акцентира в. " Вашингтон пост " в друга публикация. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР