След валежите в Западна България в събота, в неделя отново

...
След валежите в Западна България в събота, в неделя отново
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици

След преваляванията в Западна България в събота, в неделя още веднъж чакаме неприятно време . Областите, в които е в действие жълт код за интензивни дъждове с гръмотевици, са 11.

През неделята в Западна България ще бъде още веднъж хладно, със забележителна облачност . Тя ще е най-вече купесто-дъждовна и на доста места в западните елементи на страната ще има превалявания и гръмотевична активност , оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над по-голямата част от Източна България денем ще бъде слънчево и топло, с краткотрайни нараствания на облачността и слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

На места в Западна България оптималните температури ще са от 22-23 градуса , а в Горнотракийската равнина ще доближат до 32-33 градуса .

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

В София температурите ще са сред 16 и 23 градуса . Най-ниската минимална температура се чака за Шумен - 14 градуса , а най-високата за Ямбол - 32 градуса .

Жълтият код за превалявания с гръмотевици обгръща Западна и Централна Северна България. Ще паднат до 20-30 литра на квадратен метър дъжд, а тук-там количеството ще бъде до 50 литра .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР