След валежите от сняг през нощта тази сутрин те спират.

...
След валежите от сняг през нощта тази сутрин те спират.
Коментари Харесай

Студено и ветровито време днес, с температури между -5 и 2 градуса

След преваляванията от сняг през нощта тази заран те стопират. Слаб сняг ще превалява тук-там в Западна България и в крайните планински източни региони, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Ще е прохладно и студено с минимални температури сред минус 5° и 0° и оптимални - сред минус 3° и 2°.

През нощта против понеделник преваляванията от сняг в Западна България ще се усилят. По високопланинските проходи в Западна Стара планина ще има виелици и навявания.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за януари и ще продължи да се покачва.

В планините ще е облачно, ще превалява слаб сняг, на повече места в западната половина на страната. Ще духа сдържан и мощен най-вече югоизточен вятър, по билата на Рила и Пирин – западен вятър. Температури те ще се намаляват, оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра – към минус 9°.

По Черноморието ще е облачно, със слаби валежи, най-вече от сняг. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 1°-5°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала.

В понеделник ще е още по-студено, със междинна оптималната температура -1, а минимална - минус 5 градуса. Ще продължи да вали сняг до четвъртък, само че температурите последователно ще се покачват и в събота междинната оптималната за страната ще доближи 9 над нулата. Минималната ще е 0 градуса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР