След валежите от последното денонощие, пътищата в страната са мокри,

...
След валежите от последното денонощие, пътищата в страната са мокри,
Коментари Харесай

Изпращаме годината с топло време

След преваляванията от последното денонощие, пътищата в страната са мокри, по тази причина в случай че планирате пътешестване днес- шофирайте деликатно. Прогнозата на синоптиците е, че преваляванията на множеството места ще спрат, чакат ни и позитивни температури. Вижте повече в директното включване на Милена Кирова.

Красимир Стоев, дежурен синоптик към Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките: След настъпилата смяна в последните 24 часа с прекосяване на атмосферни разстройства и преваляванията от дъжд, в последния ден ще настъпи усъвършенстване на времето, температурите ще се покачат. Между 9-14 градуса ще са оптималните температури на 31 декември. Вятърът ще е слаб до сдържан. В новогодишната нощ ще бъде ясно с температури сред -2 и 3 градуса. Сравнително топло и най-вече слънчево ще бъде времето през първия ден на новата година. Месецът ще стартира с оптимални температури сред 11-16 градуса. Към 2-ри януари облачността ще се усили, само че няма да има превалявания. Към 3,4 януари ще има превалявания от дъжд, които ще преминат в сняг с понижението на температурите. В началото на второто десетнедневие и края на първото още веднъж следва смяна. Очакват се температури до -13, -15 градуса.
Празнуващите в София могат да бъдат спокойни - избрани линии на трамваи, тролеи и рейсове ще се движат през цялата нощ. Метрото също ще работи.

До 2-ри януари с увеличени сформира се движат и влаковете по най-натоварените линии в страната, а точно сред столицата и огромните градове - с общо 18 200 спомагателни места.

По отношение на пътищата в страната към днешна дата предпразнично - по данни на Агенция " Пътна инфраструктура " тази заран за по-малко от час - придвижването по пътя Благоевград „ Кулата " в сектора Симитли Кресна се осъществяваше с нараснало внимание заради скална маса върху пътното платно като една от лентите за придвижване беше стеснена, само че казусът към този момент е отхвърлен. И въпреки всичко за следващ път от КАТ приканват водачите да бъдат внимателни. Защото статистиката за първата серия от празници демонстрира: За интервала от 18 до 24 декември екипите на Пътна полиция са открили 18 081 нарушавания на пътя. От тях случаите на приложимост на алкохол са били 286, като в 137 от тях тестът на водачите е посочила над 1,2 промила.

- Преди пътуването прегледайте главно редовността на автомобила си и неговата подготвеност за придвижване при зимни условия.

- Пътуването би трябвало да е добре планувано и е по-добре да се реализира през светлата част на денонощието

- Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол!

- Заредете мобилния си телефон и наложително вземете със себе си зарядно устройство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР