След “В защита на пещерния човек и “Шегите, които Бог

...
След “В защита на пещерния човек и “Шегите, които Бог
Коментари Харесай

Шегите на еволюцията на Димитър Бакалов

След “В отбрана на пещерния човек ” и “Шегите, които Бог си прави ”, “Преди и в този момент ”, “Шегите на еволюцията ” е четвъртия от поредицата спектакли и третия авторски театър на Димитър Бакалов .  

Опитвам се нещата, които описвам на хората, да им бъдат близки и да бъдат в границите на положителния усет, сподели в „ Преди всички “ димитър Бакалов.

В „ Шегите на еволюцията “ Бакалов демонстрира живота от научната му страна през теорията на Чарлз Дарвин, под формата на комедия – занимателните срещи на хората със актуалните технологии.

Бакалов ще показва по какъв начин работят рекламата и ПР-ът, какво желаят рекламистите да повярваме, кой ни сервира най-вече неистини и за какво му имаме вяра. Зрителите ще имат мислени срещи с Ботичели, Микеланджело и Леонардо и ще водят разговор с тях от позицията на съвременници.

Той описа за една от действителните комичните обстановки в живота:

Моят наследник е на 14 години и е доста предан на технологиите – компютърът за него е всичко. Много е занимателно, когато изяснява по телефона на баба си, когато се наложи да реши някакъв компютърен проблем. Той звучи горе – долу по този начин: „ Бабо, чуй в този момент, апелирам те, слушай ме деликатно и прави тъкмо каквото ти споделям. Премести мишката върху аленото кръстче горе в дясно. Не може да няма алено кръстче, бабо…горе в дясно не може да няма. Премести в този момент мишката там. Мишката, бабо…тя има два бутона – ляв и десен… Бабо, това търкалце не е бутон. Сега, бабо натисни огромния ляв бутон, реалокира курсора – бялата стрелка реалокира, бабо …и тъй наречените “ Най-смешното е, че  тези диалози постоянно приключват с викове, тъй като осъзнава, че тя въобще не е пред компютъра.

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР