След уважен протест на прокурор от Софийска окръжна прокуратура Гал

...
След уважен протест на прокурор от Софийска окръжна прокуратура Гал
Коментари Харесай

Предават Гал Барак на Австрия, издирван за измама и пране на пари

След почетен митинг на прокурор от Софийска окръжна прокуратура Гал Барак ще бъде предаден на прокуратурата на Република Австрия, оповестиха от Софийския апелативен съд.

Днес, 02.12.2019 година, състав на Софийски апелативен съд е почел митинга на прокурор от Окръжна прокуратура – София и постановил предаването на израелския жител Гал Барак на управляващите на Република Австрия.

Припомняме, че Софийски областен съд с решение отхвърли да извърши Европейска заповед за арест, издадена от Първи прокурор при Прокуратура на Фелдкирх, Австрия.

В митинга е изразено противоречие с изводите на СОС, че европейската заповед за арест е издадена от незапознат орган, като е подценено събитието, че е налице утвърждение на направеното искане от съд. Оспорва се мнението на преобладаващата част от първоинстанционния правосъден състав, че издадената ЕЗА не съдържа съответни данни за събитията по отношение на време, място и степен на присъединяване на желаното лице в осъществяване на закононарушенията, за които е формирано наказателното произвеждане.

Срещу Гал Барак в Република Австрия се води следствие за няколко тежки закононарушения - машинация, в изключително огромни размери и изключително тежък случай, пране на пари, присъединяване в незаконна група и други От наличието на ЕЗА и предоставената спомагателна информация излиза наяве, че се касае за широкомащабна, трансгранична незаконна активност, осъществявана на територията на Австрия, Германия, Конфедерация Швейцария, Република Сърбия и България от 2015г. до сегашния миг, вредите от която възлизат на над 10 000 000 евро.

Гал Барак е бил арестуван при овакантяване на България, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, като се е легитимирал с формален документ – постоянен паспорт на жител на Република Израел.

Софийският апелативен съд е решил като основателни доводите на прокурора, че има заплаха желаното лице да се укрие и да извърши ново закононарушение. С решението е позволено предаването на Барак и му е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като същият е арестуван в правосъдната зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР