След успешното провеждане на Четвъртата среща на местните лидери на

...
След успешното провеждане на Четвъртата среща на местните лидери на
Коментари Харесай

Пловдив разширява бизнеса с 2 китайски провинции СНИМКИ

След сполучливото осъществяване на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата 16+1, която се организира в София, регионалният шеф Здравко Димитров посрещна делегация от китайската провинция Тиендзин и подписа Меморандум за съгласие, подсилване на бизнес съдействието и Писмо за желание за побратимяване сред провинция Ляонин и област Пловдив.

Разговорите с представителите на двете китайски провинции бяха ориентирани към усилване и разширение на съдействието в региона на вложенията в селското стопанство, леката индустрия, индустриално партньорство, високите технологии, науката, образованието и културата.

Делегацията от Тиензин беше ръководена от господин Шан Бини - Заместник-председател на Общинския комитет на ККП на Тиендзин. В състава й влизаха госпожа Ли Липин - Заместник-началник на отдел " Международна търговия и икономическа активност " на комерсиалната комисия на Тиендзин и госпожа Джан Дзин - Заместник-началник на отдела по въпросите на външните работи с Америка и Океания на Народното държавно управление на община Тиендзин. На срещата участваха и заместител регионалните шефове Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, основният секретар на Областна администрация Борислав Димов, ръководителят на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев, Ирина Белева, общоприет консул в Шанхай (2011-2015) и старши консултант в Българо-китайската асоциация за бизнес развиване и Кръстю Белев, представител в Пекин на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване.

Тиендзин е един от четирите градове-провинции в Китайската национална република, чиито муниципалитет е още през 1927 година. Градската агломерация на Тиендзин е третата най-голяма в Китай, след Шанхай и Пекин и там е ситуирано най-голямото пристанище в Китай. Най-развитият и бързорастящ бранш на стопанската система на Тиендзин е индустриалният с водещи подотрасли нефтохимическата и текстилната промишленост, автомобилостроенето, машиностроенето и металургията.

Срещата с представителите на провинция Тиендзин бе продължение и развиване на положителните партньорски взаимоотношения с област Пловдив, които имат подписано съглашение за побратимени връзки още през 1989 година.

Делегацията от Ляонин, с която регионалният шеф подписа Меморандум за съгласие и подсилване на бизнес съдействието сред провинция Ляонин и област Пловдив, беше ръководена от господин Ли Худонг – общоприет шеф на комисията за развиване в провинция Ляонин. На подписването на Меморандума участваха представители на клъстер „ Тракия икономическа зона “ и Българо-китайската асоциация за бизнес развиване, както и представители от разнообразни браншове на бизнеса. Гостите от Китай имаха опция да се срещнат с качествата на някой артикули от хранително-вкусовата индустрия, като ябълки и лютеница от първомайско и виновност от избата в Съединение.

Ляонин е североизточна провинция с територия 148 000 кв.км. и 43 милиона население. Провинцията е една от най-старите индустриални бази в Китай, с развити пристанища, пионер в тежката индустрия и високите технологии.

Споразумението дефинира предпочитаните области, в които ще се търсят сътрудници - електроника, автомобилни елементи, нови технологии, фуражи, селско стопанство.

Двустранните срещи дадоха старт на построяването в Китай на демонстрационен център за артикули от страните от Инициативата на страните от Централна и Източна Европа 16+1. Вече е построена и зона за свободна търговия - платформа за безмитна търговия сред България и Китай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР