След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите

...
След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите
Коментари Харесай

Тактическото учение Черно море 2019 продължава с интересни мисии

 След сполучливото привършване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите от двата пункта за базиране в Бургас и Варна излязоха на море и в продължение на два дни извършиха сполучливо всички планувани епизоди.

В оповестените морски полигони рейдовите миночистачи " Капитан-лейтенант Кирил Минков ", " Капитан I сан Димитър Паскалев ", базовите миночистачи " Шквал " и " Прибой ", както и минният ловджия " Цибър “, отработиха задания по отразяване на офанзивите на въздушен съперник и заличаване на минно заграждение.

В същото време корабите от дивизион патрулни кораби – фрегатите " Дръзки " и " Верни " и корветите " Бодри “ и " Решителни ", упражняваха противопоставяне на подводен, надводен и въздушен съперник, както и приемане на товари по отвесен прийом от хеликоптер на ход.

Водолазните групи от състава на дивизион спомагателни кораби и от отряд кораби със спомагателно предопределение упражниха дейности по търсене и избавяне на море, оказване на помощ и буксировка на аварирал транспортен съд.

Учението на флотилия бойни и спомагателни кораби продължава до 13 септември, запазвайки динамичността на отработваните задания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР