След успешното първо издание на Софийската нощ на игрите, която

...
След успешното първо издание на Софийската нощ на игрите, която
Коментари Харесай

Задава се втора Софийска нощ на игрите

След сполучливото първо издание на Софийската нощ на игрите, която се организира през ноември 2018 година, напълно разумно на хоризонта се задава нейно продължение. Кандидатстването за включване със събитие в програмата на Sofia Game Night е към този момент отворено и всеки, който има интерес (компании, студия, клубове, самостоятелни организации, геймъри, разработчици и артисти) може да се включи. Тази година за първи път Sofia Game Night предлага и опция за финансиране с до 2000 лева за осъществяване на събития.

Sofia Game Night 2019 година ще се организира в събота, 2 ноември, и още веднъж ще включи разнообразна стратегия с шампионати, вечери на отворените порти, презетнации, уъркшопи, концерти, изложения, както и детска стратегия. Sofia Game Night ще бъде още веднъж и хазаин на ревюто Games Made in BG, в което могат да се включат гейминг компании, студия и основатели на настолни игри от цялата страна, с цел да показват игрите си.

Срокът за кандидатстване за финансиране е до 1 септември, а за включване в програмата (без финансиране) – до 15 септември.

Sofia Game Night започва като взаимна самодейност на Гьоте-институт България и Game Dev Summit. Събитието слага фокус върху игрите в цялостното им многообразие – компютърни, настолни, аркадни, city treasure hunt, escape room, както и на софийската гейминг сцена.

Миналата есен Софийската нощ на игрите сплоти 30 събития на над 20 местоположения в цяла София, хиляди гости и доста, доста игри и положително въодушевление. Това беше Софийската нощ на игрите, която за първи път се организира през ноември 2018 година

В последните години София е един от най-бързо разрастващите се гейминг хъбове в района, означават уредниците на събитието. С близо 50 огромни, междинни и дребни гейминг компании и студия, с десетки клубове и фен-база от хиляди души игрите София е и една от най-вълнуващите гейминг дестинации в Европа.

От там имат упоритостта да нареждат Sofia Game Night е не просто като допълнение към разнообразния гейминг живот в столицата, само че и като самодейност, която поддържа локалната професионална общественост, изследва обществените, политически и просветителни аспекти на игрите и среща геймъри и тези, които даже не подозират за необятния свят на игрите.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР