След успешната операция по транспортирането във Франция със самолет "Спартан",

...
След успешната операция по транспортирането във Франция със самолет "Спартан",
Коментари Харесай

Транспортираното във Франция бебе остава на лечение там поне месец

След сполучливата интервенция по превозването във Франция със аероплан "Спартан ", стана ясно, че тримесечното бебе ще остане дружно с родителите си там най-малко още месец. Това оповестиха лекари от "Майчин дом ", които са се грижили за детето у нас и са го придружили по време на полета.

Полетът е траял към 4 часа и половина, а дребното момиченце е пътувало в специфичен развъдник, предопределен за превозване на деца с сходни проблеми. С тази инсталация от самото начало били следени индикаторите на бебето. Момиченцето се ражда към 2 седмици преди термина, с обикновено тегло.

По време на бременността по нищо не проличава, че детето има някакъв проблем.

В първите минути след раждането обаче развива дихателна непълнота. Шест часа по-късно се постанова бебето да бъде сложено на уред за изкуствено дишане. А месец след раждането било открито, че страда от извънредно рядко вродено заболяване на дихателната система - стопира да диша по време на сън. Транспортирането на френска земя е сполучливо, а цялата организация е дело на добра екипна работа сред три министерства, военнослужещите на борда и лекарите от "Майчин дом ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР