След успешен вот на недоверие падна правителството на Румъния. Процедурата

...
След успешен вот на недоверие падна правителството на Румъния. Процедурата
Коментари Харесай

Официално: Падна правителството на Румъния

След сполучлив избор на съмнение падна държавното управление на Румъния. Процедурата планува президентът да назначи служебно държавно управление, а последващи парламентарни избори ще бъдат извършени до края на годината.
Румънският парламент одобри оферти избор на съмнение против демократичното държавно управление, водено от премиера Людовик Орбан, единствено три месеца откакто беше определено.
Предложението, инициирано от Социалдемократическата партия (ПСД), беше подкрепено от 261 народни представители, като за рухване на държавното управление бяха нужни минималните 233 гласа.
Предложението за избор на съмнение беше импортирано, откакто държавното управление пое отговорност за законопроект, който трансформира изборния закон, тъй че кметовете да бъдат определени след два кръга на гласоподаване вместо един.
ПСД и етническата унгарска партия - UDMR се опълчват на тази смяна, която евентуално би могла да понижи броя на кметовете на локалните избори, които ще се проведат това лято.
Според някои анализатори либералите са приели тази смяна в изборния закон точно за да смъкват държавното управление си и да провокират предварителни парламентарни избори.
Националната демократична партия (PNL) все още записва най-високия си резултат в анкетите от над 47%, до момента в който Социалдемократическата партия (PSD) е единствено с 20%, съгласно най-новото изследване на IMAS, извършено за радиостанция Europa FM.
Освен това министър председателят Людовик Орбан и президентът Клаус Йоханис имаха среща през януари, след което оповестиха, че са решили да поддържат концепцията за предварителни избори. За задачата обаче първо им е беше нужно държавното управление да подаде оставка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР